{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kinderen & vriendschappen

Vanaf de speelafspraken hier verwonder ik me iedere keer weer over hoe bijzonder vriendschappen van jonge kinderen eigenlijk zijn.

Afbeelding blog 'Kinderen & vriendschappen'
Wat ik het allermooiste aan kinderen vind? Zonder enige twijfel die echtheid, die puurheid. Dit komt vooral tot uiting in hun sociale contacten. Kunnen volwassenen nog wel eens dingen achterhouden, roddelen of gewoon niet eerlijk zijn tegen vrienden of vriendinnen, bij jonge kinderen is dit zeker niet het geval. Sinds de oudste op school zit heeft ze een aantal hele hechte vriendschappenen ook een paar vriendinnetjes waar ze af en toe een keer mee speelt. Vanaf de speelafspraken hier in het leven zijn geroepen verwonder ik me iedere keer weer over hoe bijzonder vriendschappen van jonge kinderen eigenlijk zijn. Geen zin om vandaag met dat ene vriendinnetje te spelen? Dat wordt gewoon hardop op het schoolplein gezegd. Natuurlijk niet altijd even leuk om te horen ( al lijken de moeders daar meer last van te hebben dan het kind zelf )maar wel hartstikke duidelijk en eerlijk.Morgen weer een dag en dan willen diezelfde vriendinnetjes juist niets liever dan samen spelen. Die nieuwe schoenen van je vriendin niet mooi? Dat wordt keihard gezegd. Ook wordt de waardering onderling op een prachtige manier voor elkaar uitgesproken in termen als: ''Ik vind je lief' en ''Je bent mijn allerbeste vriendin'' en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Volwassenen kunnen in vriendschappen nog heel wat van jonge kinderen leren. Natuurlijk mag het wel wat subtieler, maar dat kinderen eerlijk en puur zijn is een feit.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je