Snap
  • Kind
  • Gezond

kinderparacetamol en alcohol?

Deze foto kwam voorbij op mijn Facebook en moest ik met jullie delen.

Ik heb de foto wel drie keer gelezen.... stond het er nou echt? Volgens deze bijsluiter mag je je kind geen alcohol geven wanneer je ze deze zetpil geeft.  En wanneer je kind een alcoholverslaving heeft moet je helemaal uitkijken. Haha

Wie van jullie geeft zijn kind alcohol? Ik denken iedereen toch? 'S avonds voor het Slapen gaan. Slapen ze goed van.  En wat dacht je van dat wijntje bij het eten? Jo Frost  (de tv Nancy) zegt dat het avond eten gezellig moet zijn en daar hoort een wijntje bij, toch? Hup in dat flesje en gaan. Logisch toch?

Ik zie ze.... die hangkinderen in de speeltuin. Tussendoor krijgen ze drinken van hun moeder. Daar moet toch ook iets van alcohol in zitten? Hoe kan je het anders verklaren dat ze uren achter elkaar van die glijbaan af kunnen gaan?

Dus mama's helaas kunnen wel deze zetpil niet gebruiken. ;-) op zoek naar iets anders. Haha

8 jaar geleden

Inderdaad heel grappig voor de meeste ouders, maar ik denk niet dat het de eerste keer zou zijn dat er een kind geboren word bij een alcoholverslaafde moeder. Ook vrees ik dat het niet de eerste keer zou zijn dat een ouder de baby een lepeltje alcohol zou geven tegen de pijn van tanden maken. (Al vrees ik dat het juist deze ouders zijn die geen bijsluiters lezen)

8 jaar geleden

In sinaspril vloeibaar 120 mg (paracetamol voor kinderen ) zit alcohol...dus voor welke ouder die het okee vind dat zijn of haar kind dit krijgt is het alleen maar verstandig om te melden wanneer men voor de verandering er een zetpilletje bij wil geven.

8 jaar geleden

Heerlijk dit en ik snap de reacties helemaal. Maar ik heb ooit serieus deze vraag gesteld aan een aphoteker en het blijkt dat ook sommige volwassenen kinderen paracetamol gebruiken. Maar leuke blog

8 jaar geleden

Menstruatiepijn... dat is helemaal bizar bij kinderparacetamol haha