{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kinderopvang of oppas oma/opa

Afbeelding blog 'Kinderopvang of oppas oma/opa' Achtergrond blur afbeelding

Naast het feit dat er hele sterke verschillende meningen zijn over borst of kunstvoeding, merk ik ook dat dit een beetje heerst over het wegbrengen van je kindje naar een kinderopvang of oppas opa/oma. 

Waarom? Omdat we typische Nederlanders zijn met een zeer uitgesproken mening en altijd wel wat te zeuren hebben, althans dat denk ik. Waarom anders?

Ik weet nog goed dat ik naar mijn hoofd geworpen kreeg dat ik niet het beste voor had voor mijn kindje omdat hij naar de kinderopvang gaat ( netjes geformuleerd) . Dit zou niet oke zijn, omdat hij dan bij vreemde mensen is in plaats van een vertrouwd iemand. Absurd he? 

Ik ervaar zelf echt enorm veel verschillende meningen hierover. En wat ik nog het meest verassend vindt: pedagogische medewerkers die op een opvang werken roepen in mijn kring het hardste dat hun kind (later) nooit naar een opvang gaat. Zo vreemd! 

Ik denk dat beide voor en nadelen hebben. En het is aan ons als ouder om die voor en na’s tegenover elkaar af te strepen. Want uiteindelijk willen wij allemaal het beste voor ons kindje. 

Ik ben dan ook benieuwd hoe jullie hier over denken! Ik breng mijn kindje 1x per week een volledige dag naar de kinderopvang: 

Ik heb bewust voor een kinderopvang gekozen omdat mijn ouders bewust vroeg papa en mama zijn geworden, zodat ze op een mooie leeftijd hun ‘vrijheid’ weer terug zouden hebben. Ook vinden zij het leuk nog een jonge opa en oma te mogen zijn. Mijn ouders hebben hun kinderen al groot gebracht, ik wil ze dan niet met mijn kind(eren) opzadelen. Daarbij vind ik dat mijn ouders fijn enkel opa en oma moeten zijn, niet oppas. Ook zijn de medewerkers bij een opvang opgeleid om je kind op een dusdanige manier te prikkelen zodat zij extra stimulans hebben om te leren. Het is top voor het imuunsysteem ( want hey elke week opnieuw verkouden) en voor de sociale vaardigheden! 

Waar gaat jouw kindje heen? En wat is jouw gevoel bij beide opties? Ik ben hier wel benieuwd naar! 


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je