{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kindermishandeling, kan iemand mij dit uitleggen??

Kindermishandeling, verwaarlozing en zelfs doding. Hoe kan het dat men hiertoe in staat is?

Afbeelding blog 'Kindermishandeling, kan iemand mij dit uitleggen?? '

Mag ik even de emo-mama uithangen? Gisteren het bericht dat voorbij kwam van het dreumesje van 1 jaar, gevonden in een tas in een schuur. Als ik die berichten hoor, en ik kijk naar mijn eigen dreumes van 1 springen de tranen in mijn ogen. Hoe kan je in godsnaam een kindje van 1 überhaupt pijn doen, laat staan.. Ik heb m'n dochtertje wel eens een tik op d'r handje gegeven omdat ze na 10 waarschuwingen nog niet van de geluidsapparatuur bleef. Maar als ik haar dan een beetje beduusd zag kijken naar haar handje, had ik per direct alweer spijt.

En dit is bij lange na niet het enige geval. Je hoort het, lijkt wel, steeds vaker. Een baby in een glasbak, meerdere dode baby's op een zolder in een koffer, een peuter in de kofferbak gevonden.. Kinderen die zwaar mishandeld worden en soms zelfs de dood in gejaagd worden. En dan vooral kindjes die zich nog niet eens bewust zijn van hun eigen acties, laat staan van het effect op jou. En dan nog, kan een kind zoveel bloed onder je nagels vandaan halen dat je een kind zo erg toetakelt?

Ben ik nu zo naïef of ben ik nu zo een geluksvogel dat ik omringd ben door lieve ouders die dat nooit zouden kunnen, een partner die zijn leven zou geven voor onze kinderen? Ik kan met alle wil van de wereld niet begrijpen hoe iemand hiertoe in staat kan zijn. En nu weet ik best dat er vaak een geestesziekte onder zit of een verslaving. Maar het gaat zo tegen onze natuur in.

Van nature zijn mensen en dieren geprogrammeerd om kinderen te krijgen en deze vervolgens te beschermen en op te voeden tot volwassenheid. Hierdoor kun je veel hebben van je kinderen en zal je je niet zo snel schuldig moeten kunnen maken aan het werkelijk toetakelen van je kind. Ik heb het dus niet over een keer een corrigerende tik, maar écht toetakelen of verwaarlozen van je kind.

Hoe kan het dat de meeste ouders hier geen voorstelling bij kunnen maken en er toch ook veel mensen blijken te zijn, die deze gevoelens niet delen. Sterker nog, die gevoelloos zijn voor die grote oogjes vol verdriet als ze weer iets vreselijks word aangedaan? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je