{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kinderkleding: Tweedehands of nieuw?

Afbeelding blog 'Kinderkleding: Tweedehands of nieuw?' Achtergrond blur afbeelding
Je hoeft alleen maar “tweede hands kinderkleding” in te typen op Google en je krijgt een waslijst van websites waar je tweede hands kleding voor je kindje kan kopen. Het hele internet staat er vol mee. Maar wat doe jij? Koop je graag tweede hands of heb je liever alles nieuw voor je kindje? Kinderen verslijten door de jaren heen dozen vol met kleding. Stiekem ben ik dan ook wel jaloers op mijn dochter. Om de zoveel maanden hangt er een geheel nieuwe garderobe in haar kledingkast. En ik doe soms wel jaren met een broek of een truitje. Maar al die kleding, dat kost natuurlijk wat! Ik durf het niet bij elkaar op te tellen hoeveel geld ik al heb uitgegeven aan alleen al kleding voor haar. Al vind ik het heerlijk om voor haar te shoppen. Een goedkope oplossing is tweede hands kleding. Ik heb nog nooit tweede hands kleding voor mijn dochter gekocht op bijvoorbeeld marktplaats. Daar voel ik me altijd een beetje vreemd bij. Je weet niet waar het vandaan komt. Dus heb ik mezelf vorige week een opdracht gegeven: Tweede hands kinderkleding kopen op marktplaats. Het maakt niet uit wat. Ik besluit maar opzoek te gaan naar schoenen, leuke merkschoentjes die nog in goede staat zijn. Uiteindelijk vind ik een paar Puma’s maat 24. Ik doe een bod van €7,50 en krijg al snel een mail dat mijn bod is geaccepteerd. De vrouw mailt dat ze ook nog een paar witte maat 22 heeft staan en voor €20,- inclusief verzendkosten mag ik de 2 paar schoenen overnemen. “Doen!” roept Pablo vanaf de bank. Ik mail mijn gegevens en de deal is rond. Een aantal dagen later komt het pakketje binnen. Snel maak ik het open. De twee paar schoenen zitten erin. Hayley roept al meteen “Schoen!” Zij is in ieder geval enthousiast. Ik nog niet helemaal, de schoenen waren een beetje vies. De vrouw had best de moeite kunnen doen de schoenen schoon te maken! Na wat schuren met afwasmiddel en een schuurspons zien de schoenen er 100 keer beter uit. Ik doe de maat 22 meteen aan bij Hayley en zij begint er vrolijk mee te stampen. Het zijn prima schoenen om lekker mee buiten te spelen, die vies mogen worden en stuk mogen gaan. Daar voel ik me wel goed bij. En Hayley is er blij mee, daar gaat het tenslotte om! Of ik nog een keer iets tweede hands ga kopen voor haar? Geen idee. Ik vind nieuwe spullen kopen gewoon leuker. Hier nog wat meningen van moeders: M: “Ik koop het niet via marktplaats of zo maar als ik iets van een vriendin of via mijn zusje krijg vind ik dat prima. Mits het mijn smaak is natuurlijk!” A: “Ik koop geen tweedehands kleding. Niet echt om een speciale reden. Ik kan het prima betalen om nieuwe kleding te kopen, en dat vind ik dan ook erg leuk om te doen. Naar de winkel gaan en de kleren uitzoeken! Maar ik sta er dus niet negatief tegenover hoor, wellicht dat ik het in de toekomst misschien nog wel eens zou doen.” S: “Ik heb weleens tweede hands kleding gekocht via het internet. Met 5 kinderen kost kleding een hoop geld.” Koop jij weleens tweede hands kleding online?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je