{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kinderfeestje in aantocht

Wat gaan we doen?

Afbeelding blog 'Kinderfeestje in aantocht'

Wat ga ik doen? Die vraag stel ik me al weken. Google erop los voor ideeën en denk terug aan de laatste 2 jaren wat we gedaan hebben. Een piratenfeestje thuis, bowlen (die kregen we bij het zwempakket) oudhollandse spelletjes thuis.
Onze kids zijn op diverse feestjes geweest oa bowlen, pizza maken, bioscoop, uiteten, ninjatraining, zwemmen, indoorspeeltuinen. Er zijn nog zoveel mogelijkheden!

Onze middelste en jongste zijn in de 1e week van januari jarig net na alle feestdagen.
Sinds onze verhuizing is Sint Maarten vervangen door Haloween en wordt er ook veel snoep opgehaald en helaas je ontkomt er bijna niet aan. Daarna begint sinterklaas, kerst, oud en nieuw en dan nog 2 verjaardagen met 1 dag ertussen. Het is een hele drukke tijd dus probeer het ook niet te gek te maken en sein familie en vrienden in om misschien samen te doen met een cadeau en lang leve de online verlanglijstjes waar jezelf gewenste cadeau's opzet en zij kunnen afstrepen wat zij willen kopen.

Maar na alle gezellige feestdagen en verjaardagen komen de kinderfeestjes!
Oh help niet meteen na de kerstvakantie! Ze moeten weer in het ritme komen en meteen in die week ook een feestje. Nee ik ga het anders doen! Ik vraag aan zoonlief wat hij liever heeft 2 weken later uit school of zullen we het in de voorjaarsvakantie vieren??
Duurt nog wel wat langer maar het voordeel is dat we samen de cupcakes bakken in de ochtend, meer tijd voor je feestje, kids zijn uitgerust en na het feestje niet het hele slaapriedel gelijk erachter aan maar heb je tijd om met je nieuwe cadeautjes te spelen en de volgende ochtend (hopenlijk voor papa en mama) uitslapen en weer ermee spelen.
Verwacht had ik dat hij zou kiezen uit school want lang wachten wil geen een kind maar joehoe hij kiest voor in de vakantie, hij blij mama...heel blij :)

De 1e vraag is hoeveel kinderen je kind mag uitnodigen. Zoonlief wil graag zoveel mogelijk kids op zijn feestje. Tsja, mama moet het ook leuk vinden en dus komen tot een compromis,
6 kindjes mag je uitnodigen. Zoonlief is 7 geworden en wil dan ook graag 7 kids en je raad het al ''als je 8 wordt mama dan 8 kids'' maar die regel gaat bij ons nu niet op.
Zelf vind ik een kinderfeestje een hele opgave en ik heb thuis nog 2 kids die dan ook de aandacht willen. Maar daar ik heb (voor het eerst) een oplossing op...manlief gaat met dochterlief gezellig naar de kinderboederij (anders ren en vlieg ik achter haar aan ipv met alle kids van het feestje bezig te zijn) en oudste zoonlief mag bij zijn vriendinnetje spelen of mee als hij wil.

De volgende vraag is thuis of uit. Eerlijk gezegd vind ik alle feestjes erg prijzig, per persoon ben je al gauw € 15,- kwijt en niet dat ik het niet wil betalen voor zoonlief zijn feestje maar vind het gewoonweg te duur en dan heb 2,5 uur de tijd voor een activiteit en frietjes. Kids zijn al zo hyper dat je dan ook nog een soort van race tegen de klok hebt... In ieder geval voel ik het zo.
Dus ben ik er uit ik ga het thuis vieren! Neem er wat ruimer de tijd voor en die bende tsja dat zien we later wel weer.

Zoonlief wil van alles doen, ik heb ondertussen wat kinderfeest ideeën op tafel gelegd en zo kan hij kiezen wat hij wil.
Dan nog de vraag van zoonlief, welk thema is dit feestje dan? Thema? Denk ik... oh ja dat is waar ook tegenwoordig hebben de kids altijd een thema feest en je mag verkleed komen maar help dan ben je zo gebonden dan moet alles in het teken van sprookje x of held y of prinses z staan.
Maar goed als hij er een thema aan wil plakken helemaal goed we bedenken vanalles maar eigenlijk vind hij er niks bij passen. Ik opper voorzichtig; ''maar we kunnen ook geen thema doen gewoon het feestje van jou met je vriendjes. Als ze allemaal er zijn gaan zij de cadeautjes verstoppen daarna gaan we cupcakes versieren en limonade drinken''.
Ja maakt eigenlijk niks uit mam, ik wil ook niet verkleed zegt zoonlief.

Vlakbij hebben wij een groot park/bos waar zij heel veel activiteiten organiseren zeker in de vakanties en voor allerlei leeftijden. Voor een kleine bijdrage heb je compleet pakket voor een speurtocht incl. loepjes, kompassen, weetjes en natuurlijk de route.
Oude broek en kaplaarzen aan en mocht het regenen dan gewoon een regenpak mee. Of zoals de weersvoorspellingen nu zijn sjaals/mutsen en wanten mee.
Neem voor onderweg wat lekkers en wat drinken voor de kids mee en voor mijzelf misschien wel een thermoskan thee.

Samen bedenken we wat voor uitnodiging we zullen maken. Omdat het een speurtocht is geworden googlen we naar een leuk plaatje van bladeren en een loep. De foto gaan we bewerken en printen maar.
Op de achterkant schrijf ik voor de zekerheid nog ons adres en tel.nr's op en vraag of er nog allergiën zijn of andere belangrijke dingen die ik moet weten en dit aan mij laten weten.
Beetje sneu als je lekkere dingen hebt en een kindje mag het niet. Ik zorg dan in ieder geval voor een alternatief.

Zoonlief zegt; mam als we de speurtocht klaar hebben dan wil ik wel de friet zoals vorig jaar!!!
Dus als afsluiter frietjes eten, dat was zó geslaagd. Van mijn nichtje kreeg ik de tip 'joh meid koop een plastic tafelkleed en strooi de friet erop, klodders mayo en ketchup en klaar ben
én bijna geen afwas! Appelmoes, tomaatjes en komkommer deed ik er ook nog bij.
GE-WEL-DIG!!!! Kids keken met grote verbazing toe, de ogen werden steeds groter en zag de vraagtekens erin haha..... geen borden? Gaat dat altijd zo bij jullie thuis werd er gevraagd aan de jarige die met een grote lach aan tafel zat te genieten.
Vanaf nu bij ons wel als we een kinderfeestje thuis vieren! Ik raad dit iedereen aan, geheid een succes!
*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je