Snap
  • Kind

Kinderfeestje, hoeveel kindjes uit te nodigen?

Zaterdag is het zover: het eerste kinderfeestje voor kindjes van school. Hoeveel kindjes nodig je uit?

Zaterdag hebben wij ons eerste kinderfeestje in thema: Alice in Wonderland (zie een eerdere blog). Ik heb alles al bijna klaar voor het feest, dus alles loopt nog op schema.

Maar wat ik me af vraag is: hoeveel kindjes nodig je uit voor een feestje? En is het aantal kinderen afhankelijk van wat je gaat doen?

Ik heb dus gekozen voor een thuisfeestje en wil het daarom ook niet te druk hebben. Ik heb met mijn dochter afgesproken: ze wordt vijf, dus mag ze maximaal vijf kindjes uitnodigen. Uiteindelijk is daar nog een zesde bijgekomen, maar in totaal nu dus zeven (met dochterlief erbij) is volgens mij thuis met activiteiten prima te doen.

Vriendlief wilde nog het buurmeisje en mijn nichtje uitnodigen, echter heb ik dat niet gedaan. Die dames zijn ouder dan de kindjes die komen, dus denk dat ze beetje buiten de boot gaan vallen. Dan erbij vind ik zeven echt wel genoeg.

Hoe hebben jullie dat aangepakt? Hoeveel kindjes hebben jullie uitgenodigd en had de activiteit hierop invloed?

8 jaar geleden

Klinkt goed! Hahah de anti-jongens fase hebben we hier (nog) niet bereikt hahah

8 jaar geleden

Ja hier allemaal meiden, ze zaten (en zitten) in de anti jongens fase ???? Ja dat samen doen is ideaal, zo blijvem de kosten ook nog een beetje binnen de perken. Je betaald toch al snel 12,- per kind bij zoiets. En voor ons (de mamas en papas) was het ook erg gezellig :)

8 jaar geleden

Leuk om het samen te vieren. Alleen maar meiden? Bij ons wordt het zaterdag 50/50 qua jongens/meisjes.

8 jaar geleden

Mijn dochtertje had 10 kindjes op haar feestje toen ze 5 werd. We gingen toen naar een speelparadijs maar ze vierde het ook samen met haar beste vriendinnetje. Vandaar ook deze hoeveelheid kindjes, zo konden we alle meisjes uit de klas meenemen want kiezen konden ze niet :)