Snap
  • Kind
  • Nieuws
  • fietsen
  • School
  • leren

Kinderen groeien steeds vaker op zonder fiets

Het zorgt voor gevaarlijke situaties, aangezien kinderen pas op een latere leeftijd leren hoe ze moeten fietsen en een aantal jaar aan verkeerservaring missen.

Veilig Verkeer Nederland (VVN) onderzocht de Nederlandse fietscultuur. Wat blijkt? Steeds meer kinderen groeien op zonder goed te leren fietsen. Een van de oorzaken is angst van de ouders dat het kindje in gevaarlijke verkeerssituaties terecht komt. 

Voorkeur gaat dan ook uit naar wandelen, de auto of achterop de fiets. Vaak is er dan geen besef dat een aantal jaar later, wanneer een kind naar de middelbare school gaat, dit geen optie meer is. Er moeten dan ineens hele afstanden afgelegd worden zonder veel fietservaring. 

Leer jij jouw kindje al vroeg fietsen en laat je hem of haar veel fietsen? Waarom wel- of waarom niet? 

Bron: RTL nieuws

6 jaar geleden

Mijn oudste doet nu alles op de loopfiets..(3jaar en 5 maanden) hij heeft voor zn verjaardag een fiets met trappers gekregen en binnen gaat alles goed maar buiten is het nog wat spannend;) De reden is dat ik graag van de dubbele buggy af wilde en sommige stukken lopen toch nog wat veel is zeker na psz dagje en loopfiets doet wonderen:)

6 jaar geleden

Mijn zoontje kan nog niet fietsen. Niet omdat ik dat niet wil maar omdat hij gewoon is zoals hij is. Fietsen zal bij hem langer duren dat ik vroeger hoopte maar ik hoop dat hij op den duur wel weet hoe trappers werken en dat hij ook verkeersinzicht, geduld en het vermogen heeft om veilig aan het verkeer deel te nemen. Dat zal van mij een hoop geduld vragen. Ik hoop dat hij over een jaar of 5 veilig naast mij naar school kan fietsen. (langs een drukke en onveilige weg)

6 jaar geleden

Ik geloof dat bijna niet. Iedereen fietst toch? Mijn kindje gaat zeker fietsen leren.

6 jaar geleden

Wow, ik kan me bijna niet voorstellen dat nog maar zo weinig mensen fietsen!