Snap
  • Kind
  • Babyspullen
  • Vakantie dagje weg

Kinderboekenweek: top 5 kinderboeken

Speciaal voor de Kinderboekenweek selecteerde de redactie van Mamaplaats de top 5 van leukste kinderboeken.

De Kinderboekenweek is vandaag gestart! Het thema van dit jaar is 'Raar, maar waar!'. Simon van der Geest schreef het Kinderboekenweekgeschenk en Mies van Hout maakte in opdracht van de CPNB het prentenboek. Tijdens deze 61ste editie, van 7 t/m 18 oktober, staan boeken over natuur, techniek en wetenschap centraal.

  1. Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp - Jip en Janneke
    De klassieker onder de klassiekers en daarom onmisbaar in voorleeskast. Alle avonturen van de kleutervriendjes Jip en Janneke zijn samengebracht in dit dubbeldikke boek. Met de leuke illustraties van Fiep Westendorp in zowel zwart-wit als kleur.

  2. De Gorgels - Jochem Myjer
    Cabaretier Jochem Myjer schreef het kinderboek De Gorgels. Een superspannend boek over Melle die 's nachts wakker wordt en een vreemd wezentje op de rand van zijn bed ziet. Niemand gelooft 'm echter als hij het de volgende dag vertelt. Een fantasiekrijk en spannend boek.

  3. Paul van Loon - Weerwolvensoep
    De boeken van Paul van Loon over Dolfje Weerwolfje vervelen nooit. In zijn nieuwste boek Weerwolvensoep is Dolfje gevangen. Gaat het 'm lukken om zich uit de soep te redden?

  4. Arno Verweij - Proefjesboek
    Met het Proefjesboek maken kinderen vanaf 8 jaar op een leuke manier kennis met natuurkunde, scheikunde en biologie. Alle 65 proefjes uit het boek zijn eenvoudig (en veilig!) uit te voeren met behulp van huis-tuin-en-keukenspullen.

  5. Carry Slee - Kapot
    Het nieuwe boek van Carry Slee vertelt het verhaal van Julia en haar broer Thijs die lijnrecht tegenover elkaar komen te staan na een drama dat zich thuis afspeelt.

Wat is jouw favoriete kinderboek?

8 jaar geleden

Nummer 4 is echt een aanrader. Net gekocht voor mijn klasje. Nummer 5 wil ik zelf wel heel graag lezen!