{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kinderboek bespreekt eiceldonatie

Trip en Tux, het vrolijke kleurrijke kinderboek waarmee je Unicef steunt en eiceldonatie/spermadonatie bespreekbaar kan maken

Afbeelding blog 'Kinderboek bespreekt eiceldonatie'

Trip woont in het oerwoud. Trip is een coole Toekan. Hij heeft de grootste en mooiste snavel van alle toekans. Trip zijn vriendin heet Tux. Tux is ook een coole toekan. Trip en Tux zijn vrolijke flierefluiters en willen, zoals dat nu eenmaal gaat, graag een toekan baby.

‘Trip en Tux’ is vooral een vrolijk kinderboek. Maar het is ook geschreven om het onderwerp van eicel/sperma donatie bespreekbaar te maken bij jonge kinderen. Voor familie’s waar het van toepassing is maar natuurlijk ook voor neefjes, nichtjes, vriendjes en vriendinnetjes.

Olivia Montuschi, mede oprichter van het Donor Conception Network, adviseert om ouders van 'donorkinderen' (spermadonor/eiceldonor) op jonge leeftijd te vertellen over hun achtergrond. Donorkinderen vertellen over hun achtergrond als ze nog jong zijn waarschijnlijk het beste voor hen, ook al kan het erg moeilijk zijn voor de ouders. Het uitstellen tot later kan leiden tot moeilijkheden. Net als de kinderen zelf, kunnen familie en vrienden zich erg teleurgesteld voelen in het gebrek aan vertrouwen dat hen gegund is. Ervaringen van ouders die wel open waren, laten zien dat familie en vrienden meer steun geven en begrip hebben dan de 'open' ouders van tevoren verwachtten.

Ik ben super trots op mijn man, hij heeft met veel plezier Trip en Tux bedacht, getekend en het verhaal geschreven. Het persoonlijk gefinancierd en de eventuele meeropbrengsten worden gedoneerd aan Unicef.

www.tripentux.nl

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je