Snap
  • Kind
  • post

Kinder psycholoog

Gisteren waren we voor het eerst bij de kinderpsycholoog, eerst niet weten wat te verwachten maar het ging heel goed.

Gisteren waren we voor het eerst bij de kinderpsycholoog, eerst niet weten wat te verwachten maar het ging heel goed. We zijn doorverwezen door de kinderarts naar een psycholoog om uit te zoeken waarom onze dochter zo veel slaapt. Eerst wist ik niet precies hoe dat ging, want ja wat wilt een psycholoog nu doen, die doen toch alleen maar praten?? Met die indruk gingen we het gesprek aan. Onze dochter was al uitgeput dus die viel na 2 minuten al in mijn armen in slaap en heeft de volle 1.5 uur geslapen. We hebben besproken hoe haar dag in elkaar zit, wat ze doet, hoe ze is met eten en met spelen, we zeiden ook dat wanneer ze wakker is ze zo druk speelt dat na 45 minuten er hier een bom is ontploft. Al haar speelgoed ligt dan overal! En dan vraag ik me af, hoe kan een kind van 2 DIT veroorzaken in z'n korte tijd!!

De psycholoog heeft aan het einde van het gesprek besloten/gevraagd of dat wij een filmpje wilde maken van ongeveer 10 minuten thuis wanneer ze speelt, of we een keer in het ziekenhuis willen komen spelen, en of ze naar de psz mag om haar daar te observeren. Nou natuurlijk geen probleem, we doen er alles aan om uit te zoeken waarom ze zo veel slaapt. Ook krijgen we een hoop vragenlijsten thuis gestuurd en na dat ingevuld te hebben en na de observatie periodes is er hopelijk meer informatie/redenen waarom ze zo veel slaapt.

De redenen die ze nu heeft gegeven die mogelijk zijn is dat onze dochter misschien teveel prikkels krijgt, of te weinig. Of misschien is er medisch wel iets mis. We zitten nu eenmaal in de kinderarts molen met alle extra's en volgens mij komen we hier ook niet snel uit.

10 jaar geleden

Nou, hopelijk wordt er snel meer duidelijk, met deskundig advies!

10 jaar geleden

Goed dat jullie de hulp van een kinderpsycholoog hebben ingeroepen. Veel succes met alles!