Snap
  • Kind
  • Gezond

Kinder EHBO

Deze week is het weer tijd voor de herhaling van mijn cursus... Heb jij kinder-EHBO gedaan?

Deze week is het weer zover, de jaarlijkse herhaling kinder EHBO. Ik moet deze cursus verplicht volgen omdat ik als gastouder werk. Maar dat vind ik niet zo erg, want het is goed om al deze dingen te weten, niet alleen voor mijn oppaskindjes, maar ook voor mijn eigen kindjes. Hopelijk hoef je het nooit te gebruiken, maar nu weet je tenminste wat je moet doen in geval van een ongeluk(je).

Heb jij een cursus kinder EHBO gedaan? En heb je de cursus al eens nodig gehad?

De cursus die ik volg bestaat uit een online gedeelte en een praktijkavond. Deze week is dus de praktijkavond. Op deze avond ga je alles nog eens bespreken en ook dingen uitvoeren, zoals reanimeren (op een pop), een arm verbinden, de sandwich-methode uitproberen (met een pop) en meer van dat soort dingen. Erg nuttig, want je kan alles wel op internet lezen, maar ik onthoud het toch beter als ik het ook even zelf heb geprobeerd.
Bovendien is het leuk om weer wat andere mensen te ontmoeten die ook deze cursus volgen.

Hopelijk slaag ik ook dit keer weer ;-)

10 jaar geleden

Ik heb EHBO en BHV via mijn werk (met ieder jaar herhalingslessen). Ook kinder EHBO komt dan aan bod (gezien mijn werk).

10 jaar geleden

wil het gaan volgen gewoon omdat ongelukjes in klein hoekje zit en het altijd bruikbaar is. Moet zodra er wat minder chaos in mn hoofd zit actief gaan uitpluizen wat de kosten zijn en wat er vergoed kan worden.

10 jaar geleden

Ik heb mijn kinder-EHBO, omdat ik ook als gastouder heb gewerkt. En ik heb er ook al eens gebruik van moeten maken. Ik had toen mijn kinder-EHBO nog niet eens, maar wel mijn gewone EHBO. Een meisje (10 maanden) zat naast mij in een kinderstoel en er schoot een stuk fruit achter in haar keel. Ik heb toen heel snel het tafelblad van de kinderstoel afgeschoven, kind gegrepen en over mijn benen heen gelegd en op haar rug geklopt. Gelukkig was dat genoeg.