{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kind met lyme

Levi had je je hier pijn gedaan? Nee mama dat heb ik al 2 weken.

Afbeelding blog 'Kind met lyme ' Achtergrond blur afbeelding

En dan schrik je je rot. 

Levi was heerlijk aan het trainen bij voetbal, niks aan de hand lekker vrolijk en bom vol energie zoals altijd. Toen kreeg Levi een trap van een ander, hee kan gebeuren he. Het ging wel weer en hij rende alweer vrolijk over het veld. Toen de training klaar was wilde hij kijken, maar het was al donker en zei we doen thuis eerst even douchen en kijken we dan wel. 

Eenmaal gedoucht weer fris en fruitig zei ik nou laat me eens kijken dan. Toen dat ik een plek (kring) zitten en vroeg aan Levi heb je je hier pijn gedaan? Nee mama dit heb ik al 2 weken ofzo, uhm oké alle alarm bellen gingen af in mijn hoofd. Meteen foto gemaakt opgemeten hoe groot de kring was en morgen vroeg accuut de huisarts bellen. Ja maar mama daar heb ik geen pijn hoor, nee weet ik schat maar moeten echt even naar de huisarts. 

In die tussentijd had in al flink wat dingen opgezocht op internet. Hoe te behandelen goede artsen zoeken. Facebook pagina’s met ervaren ouders/mensen. Nou gelezen hoelang ze een antibiotica kuur enzo moeten. Want blijkbaar zijn huisartsen er totaal niet in thuis. 

Dag erna dus meteen de huisarts gebeld en we konden diezelfde ochtend nog komen. De huisarts keek en zij indd dit is een teken beet, er werd meteen gekeken of het hoofdje er wel goed uit was en die was er gelukkig uit. Nou toen kwam het. Je krijgt een 6 weekse antibiotica kuur en hopelijk zijn we er optijd bij.  

Ik dacht echt mijn God dit hebben wij weer. Nog wat info gevraagd, wanneer komen de klachten, hoelang duurt dit, kom je er vanaf. Op alles was het antwoord dat weten we niet. En nee Lyme krijg je nooit meer uit je lichaam. Door die kuur hopen we de meeste bacteriën dood te maken. De klachten kunnen nu komen maar ook over 1 week, 1 jaar, 5 jaar of 30 jaar. Je weet het nooit, klachten kunnen ook uit blijven. Nou zullen we daar maar op hopen dan. 

Nou die kuur erin en duimen blijven draaien. Gelukkig tot op heden heeft Levi nog werkelijk nergens last van. 

Zijn er hier meer ouders met kinderen of misschien zichzelf Lyme hebben? 

Heel veel liefs Melissa 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je