{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kind in groep 1 in coronatijd

Zoals voor elke ouder het een spannend moment is wanneer je kind naar groep 1 gaat, maakte de tijd waar we nu in leven het nog moeilijker

Afbeelding blog 'Kind in groep 1 in coronatijd' Achtergrond blur afbeelding

Afgelopen april werd onze zoon 4jaar, dat betekende dus dat hij naar groep 1 zou gaan. Zijn schoolavontuur zou gaan beginnen. Zowel voor hem als voor ons heel erg spannend. Door de tijd waar we nu in leven met het corona virus was ik erg aan het twijfelen of ik mijn kind wel naar school zou laten gaan. Uiteindelijk werden alle scholen gesloten dus was er geen keuze meer om te maken.

Mijn kind heeft recht op onderwijs

Toen de scholen eenmaal weer opengingen was de keuze snel gemaakt. Ondanks dat het voor ons heel lastig was om hem ergens naar toe te brengen wat onbekend was en het feit dat we hem achter moesten laten bij een vreemde aan de deur, hebben we ons gevoel aan de kant gezet voor het belang van ons kind. Ons kind heeft nou eenmaal ook recht op onderwijs. Goed onderwijs zoals een juf deze kan geven.

Ze spelen alleen maar

Best vaak kregen wij te horen dat mensen niet begrepen dat we hem naar school lieten gaan. Mensen vonden het maar gek dat wij vonden dat ons kind goed onderwijs nodig had. Als ik dan zei dat ik wilde dat mijn kind er aan toe was kregen we vaak te horen "houd hem nog even lekker thuis, ze spelen alleen maar".

De eerste dag was voor ons echt een drama. Met pijn in ons hart brachten we hem naar school. Rivano zelf had er super veel zin in want ja hij was natuurlijk al een hele grote jongen nu. Hij liep dan ook heel vrolijk en stoer naar binnen en zwaaide ons enthousiast uit. Wij daarintegen stonden letterlijk te huilen, maarja dat lieten we niet aan hem merken natuurlijk.

Nu een paar maanden later hebben we er absoluut geen moeite meer mee om hem bij de deur af te zetten en niet mee naar binnen te mogen. Het is nu een soort van normaal geworden en het feit dat we vaak foto's krijgen op de app van een vrolijk kind wat lekker aan het spelen en aan het leren is maakt het voor ons een stuk makkelijker.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je