Snap
  • Kind
  • Babyspullen
  • Vakantie dagje weg
  • post

kind en media

Kinderen en media, hoe pak je dat nou een beetje handig aan?

Kinderen en media, hoe pak je dat nou een beetje handig aan? En dan bedoel ik het best wel breed: tv/ film, radio/ muziek, telefoon, computer/ internet, van alles.

Om met de tv te beginnen, wij kijken zelf heel weinig tv. ‘s Avonds een keer CSI of Bones, maar daar blijft het bij. We kijken liever een filmpje en ook dat doen we niet elke avond. De kinderen kijken wel eens tv, maar dan vooral dingen als z@ppelin en de kinderprogramma’s van rtl8. Eigenlijk heb ik liever dat ze een filmpje kijken, want dan weet ik precies wat ze te zien krijgen. Dat er niet ineens een heel gewelddadig filmpje op komt terwijl ik boven de was doe of zo.

Dan de radio, die staat hier bijna nooit aan. Eigenlijk raar, want ik hou ontzettend veel van muziek. Ik denk dat het komt doordat ik, toen de kinderen kleiner waren, liever niet mijn eigen muzieksmaak draaide (gothic rock e.d.) omdat ik het idee had dat mijn kinderen daar last van zouden hebben. Ik weet het, vreemde reden, want als je de muziek niet te hard zet, zullen de kinderen er heus geen last van hebben. Maar ja, dat is toen dus een gewoonte geworden en als ik eenmaal een gewoonte heb, is die heel moeilijk af te leren, dus heb ik nu nog steeds de radio vaak uit.

Telefoons, en dan vooral mobieltjes, vind ik eigenlijk niet bij kinderen horen. Natuurlijk zijn er uitzonderingsgevallen, maar over het algemeen vind ik het heel vreemd als een kind op de basisschool al rondloopt met een eigen mobieltje. Die van mij krijgen er dan ook pas één als ze naar de brugklas gaan of zo, tenzij het door omstandigheden eerder nodig is.

Als laatste de computer/ internet. Misschien zijn wij heel ouderwets, maar ik vind dat een kind het internet niet nodig hoeft te hebben. Hooguit om informatie te vinden voor een spreekbeurt of een werkstuk oid en dat zou je dan ook nog in de bieb kunnen opzoeken. Ik vind dat het internet veel te veel dingen biedt, waar kinderen nog niets mee te maken zouden moeten hebben. En zelfs dingen die speciaal voor kinderen bedoeld zijn, worden soms gebruikt om kinderen te misleiden of geld te laten betalen. Natuurlijk moeten ze daar wel mee leren omgaan, maar dat mag van mij nog wel een paar jaar wachten.

Bij al deze dingen vraag ik me alleen wel af of mijn kinderen straks niet de enigen in de klas zijn die: een bepaald programma niet zien, de populaire liedjes niet kennen, geen habbo hotel oid spelen, geen mobieltje hebben. Dat zou ik toch ook wel sneu vinden voor ze. En wat doe je dan? Hou je vast aan je eigen ideeën, of ga je toch voor de bijl? Gelukkig is het nog niet zo ver!

10 jaar geleden

Fijn! :)

10 jaar geleden

Dankzij jullie voel ik me weer veeeeeel beter....heerlijk even klagen!

10 jaar geleden

Ja, dat is wel heel lastig! Ik hoop tzt daar een goede oplossing voor te vinden!

10 jaar geleden

Dat begrijp ik best ja. Hoe gaat het nu met je? Ben je de tijdelijke instorting weer voorbij? Ik had het zo met je te doen!