{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kijkt jouw kindje veel TV?

Afbeelding blog 'Kijkt jouw kindje veel TV?'
Het is zo lekker makkelijk, je kindje voor de tv zetten. Maar eigenlijk is het helemaal niet goed. Tenminste niet de hele dag. Kindjes horen lekker buiten te spelen of binnen bezig te zijn. Als je tv kijkt ben je niet voldoende in beweging en je leert bij de meeste tekenfilms niet zo heel veel. Nu zette ik Hayley ook best vaak voor de tv. En daar hebben we verandering in gebracht. Er mag niet meer zoveel TV worden gekeken. Vroeger toen ze baby was vond ik het ook fantastisch om haar in haar wippertje voor de TV te zetten. Kwijlend en blij gooide ze van enthousiasme haar armpjes en beentjes in de lucht. Maar nu hangt ze maar voor de TV en vaak ook veel te lang. "Jimjam kijken mama" en hup de tv stond weer 1,5 uur aan. Ze speelde dan ondertussen wel met haar speelgoed, maar toch stond dat ding weer aan. Voor mij was het ook zo makkelijk. Hayley keek rustig TV en zo kon ik rustig wat huishouden doen, zonder dat zij in de weg liep. Maar ik ben het zat. Zoveel TV kijken is helemaal niet goed. Er moest verandering in komen. TV kijken moest stukken minder worden. En als ze TV kijkt, wordt het een leerzaam programma zoals Dora, geen nutteloze tekenfilms meer. Zo begonnen we de ochtend altijd voor de TV. Hayley at dan haar broodje en ik nam een kopje thee en keken naar de tekenfilms die onderhand mijn neus uitkwamen. Nu starten we de dag met een keurig gedekte ontbijttafel. Samen smeren we onze broodjes en nemen rustig de tijd om samen gezellig wakker te worden en een broodje te eten. Daarna mag ze een aflevering van Dora kijken en dan gaat toch echt de TV weer uit. Nu denk je misschien dat ik haar altijd voor de TV zette, dat is ook niet waar. Maar ik geef toe, het was wel teveel. En ook met het slechte weer ben ik eerder geneigd tv te kijken. Gelukkig komt het mooie weer eraan en zullen we veel buiten gaan spelen. Een TV is in de zomer helemaal niet meer nodig! Het duurde gewoon even voordat het kwartje viel qua het gedrag van het TV kijken. De TV is zo'n een gewoonte geworden en voor Hayley ook een verslaving. Maar dat was mijn schuld, dat geef ik eerlijk toe. Nu is er de afgelopen dagen veel veranderd in huis en dat vind ik erg fijn. Vooral het samen eten is erg gezellig. We doen het iedere ochtend, middag en avond. Want soms keken we tijdens het avondeten ook TV. Maargoed ik ben ook nog niet zolang moeder en ik moet ook leren, daar ben ik eerlijk in. Een uur per dag en maximaal 1,5 uur mag ze TV kijken, meer niet. Dat is de nieuwe regel in huis. En wat is de regel in jouw huis? Kijkt jouw kindje veel TV of juist niet?  

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je