{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kiespijn bij een 4 jarige!

Onze jongste dochter heeft geen mooi gebit en dit gaf de tandarts bij haar 1e controle gelijk al aan.

Afbeelding blog 'Kiespijn bij een 4 jarige!'

Sinds de kinderen tandjes hebben, word er netjes 2x per dag gepoetst. Ze hebben geen hekel aan poetsen en ze doen het graag zelf. Sinds enkele maanden hebben we voor beide meiden een elektrische tandenborstel aangeschaft en sindsdien hoef ik alleen nog maar even na te poetsen. We hebben tevens de app erbij gedownload en de kinderen vinden het geweldig.

Nu kreeg onze jongste dochter last van kiespijn aan 2 kiezen onderin, geregeld kwam het zo opzetten. Niet omdat ze dan wat dronk of at, maar gewoon ineens pijn uit het niets. Dus hebben we een afspraak gemaakt bij de tandarts en deze gaf aan dat er inderdaad 2 gaatjes zaten. Hier heeft hij een noodvulling ingedaan en over 2 weken zou er definitief een vulling inkomen.

Af en toe had ze nog een pijnscheut in haar kies rechts onderin, maar zodra ik er naar vroeg zei ze dat het wel mee viel. 2 weken later kwamen de definitieve vullingen erin en rechts onderin deed het wederom pijn met het gaatje vullen. Ze moest huilen omdat het pijn deed en sindsdien hoef ik het woord tandarts maar te zeggen dan schrikt ze haast al.

Er gingen wat weken overheen en ze bleef telkens pijnscheuten houden rechts onderin, maar zodra ik aangaf dat ze dan even de tandarts ernaar moest laten kijken, was de pijn spontaan verdwenen. Als ik had geweten dat ze er een ontsteking onder had, was ik gelijk met haar naar de tandarts gegaan. Maar nee deze “slechte” moeder heeft haar nog een week door laten lopen.

Tot op een donderdag ochtend, toevallig was onze meid vrij van school en om 8 uur heb ik gelijk de tandarts gebeld en we konden in de middag gelijk terecht. Mijn arme moppie had zo’n pijn en heeft de hele tijd op de bank gelegen. Pijnstillers wilde ze niet en dat zou een heuse drama worden als ik haar die wel zou geven.

12 uur kwamen we bij de tandarts aan en hij gaf gelijk aan dat we 2 opties hadden, maar eigenlijk adviseerde hij ons er maar 1. Keuze 1 was een antibiotica kuur met de gevolgen dat ze er binnen korte termijn weer last van zou krijgen, dit is sowieso al niet goed voor het gebit en ze heeft al geen super gebit. Keuze 2 was om de kies gelijk eruit te halen, dan was de pijn gelijk verdwenen en kon die kies haar geen pijn meer doen.

We zijn voor keuze 2 gegaan. Eerst kreeg ze een verdoving, ze lag bij mij op mijn buik/borst. Nadat het ingewerkt was, werd de kies er in zijn geheel uitgehaald. Het was even een drama, de verdoving en het trekken. Samen hebben we wat traantjes gelaten, want mijn moederhartje werd het wat teveel. Maar na 30 minuten was ze weer mijn meissie zonder kiespijn! Wel zei ze nooit meer naar de tandarts te willen. (dat word nog wat de eerste controle)

20160602_131651_1466505096.jpg

Het grote gat wat de kies achter liet.

20160602_122501_1466505129.jpg

De grote kies, en nog helemaal intact !

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je