{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kids bij mij en mijn man op de bank

Eigenlijk slaapt Demi slecht en slaapt ze 9 van 10 nachten tussen ons in.. Stiekem geniet ik van deze nachten

Afbeelding blog 'Kids bij mij en mijn man op de bank' Achtergrond blur afbeelding

Als baby zijnde sliep Demi perfect, ik verwachte eigenlijk dat zodra ze een eigen kamer zou krijgen in ons nieuwe huis, ze dit niet meer zou doen. Demi was toen 6 maanden oud. Niets bleek minder waar. Ze sliep elke nacht het klokje rond. Tot haar eerste verjaardag... vanaf dat moment is het 9 van de 10 nachten feest! 

De eerste weken probeerde we haar telkens weer terug in bed te leggen. Even troosten, speentje geven en weer verder slapen. Vaak ging dit goed, maar herhaalde dit zich diezelfde avond of nacht nog zeker een keer of 4 met als gevolg dat ze haar grote zus ook wakker maakte. Nu, 6 maanden later, zijn we misschien té makkelijk geworden en neem ik haar eigenlijk gelijk mee naar boven en leg haar naast me in bed. Mijn man vertrekt dan richting de bank.

Stiekem geniet ik ook wel van deze momenten. De nachten dat Demi tussen ons in slaapt, haar armpje om me heen slaat en dicht tegen mij aan kruipt. Eigenlijk slaap ik lekkerder en prettiger met haar naast me. Het geeft me een fijn en vertrouwd gevoel en als mijn oudste dan ook nog heerlijk bij me kruipt is het helemaal volmaakt.

Vannacht was helaas minder prettig. Ik had beide meisjes naast me in bed. Tot een uur of 04:00 was Demi al zeker 20 X huilend wakker geworden. Snip en snip verkouden. Een verstopte neus en een speen is geen goede combinatie. Ze moest en zal haar speentje in houden , maar kon dan niet ademen door haar neusje. Dramatisch. Huilen, huilen en nog een huilen. Gefrustreerd en boos. Alleen mama kan dan troost bieden. Ze lag dus half op me met haar beertjes stevig in haar armpjes geklemd. Nadat ze de zoveelste keer huilend wakker was geworden en net weer in slaap begon te sukkelen, hoorde ik Zoë al huilend en hoestend roepen 'Mama, mama, mama!!” Als ik niet snel genoeg reageer blijft ze roepen. Ik loop vlotjes de trap af en neem Zoë mee naar boven. Ik pak haar kussen en dekbed en leg haar naast Demi. Ik kijk op mijn telefoon.04:00 uur. Om 06:19 gaat mijn wekker. Ik kan me niet voorstellen dat ik langer dan 30 minuten geslapen heb vanaf de tijd dat ik Zoë naar boven had gebracht tot aan het moment dat mijn wekker ging.

Meestal vind ik het dus echt heerlijk om mijn meiden bij me in bed te hebben.

Ik vind het dus heerlijk, maar dan moeten ze dus wel gaan slapen en niet nachtbraken.

Ik stap vol goede moed uit bed, want hoe dan ook we moeten ons klaar maken. De dinsdag breng ik de kinderen naar mijn schoonouders. Zij brengen Zoë naar school en ik fiets door naar mijn werk. Zo rond 17:30 haal ik ze beide weer op. Zoë wordt vrolijk wakker ondanks de korte nacht. Demi is wat chagrijnig en kan nog niet veel hebben. Na de papfles leeg te hebben gedronken en Bumba op te hebben gezet is haar humeur verbeterd. Ik maak ontbijt voor Zoë en mezelf, doe haar haar en zet de fiets startklaar. Hup even naar boven tandenpoetsen dan gauw de dikke jassen aan met toebehorende muts en wanten ,want het is ijzig koud buiten!Aangekomen bij opa en oma geef ik de kinderen een kus en vertrek richting werk. Al met al verbaasd het me eigenlijk hoe vrolijk de meiden zijn en hoe fit is me nu nog voel na zo'n onrustige nacht. Benieuwd hoe ik me later op de dag zal voelen en hoe het de kids zal vergaan vandaag. Zo maar eens even bellen en hopen dat we vannacht een betere nacht zullen hebben. Een gezellige knusse nacht, maar waar er wat meer geslapen wordt.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je