Snap
  • Kind

Kids bij mij en mijn man op de bank

Eigenlijk slaapt Demi slecht en slaapt ze 9 van 10 nachten tussen ons in.. Stiekem geniet ik van deze nachten

Als baby zijnde sliep Demi perfect, ik verwachte eigenlijk dat zodra ze een eigen kamer zou krijgen in ons nieuwe huis, ze dit niet meer zou doen. Demi was toen 6 maanden oud. Niets bleek minder waar. Ze sliep elke nacht het klokje rond. Tot haar eerste verjaardag... vanaf dat moment is het 9 van de 10 nachten feest! 

De eerste weken probeerde we haar telkens weer terug in bed te leggen. Even troosten, speentje geven en weer verder slapen. Vaak ging dit goed, maar herhaalde dit zich diezelfde avond of nacht nog zeker een keer of 4 met als gevolg dat ze haar grote zus ook wakker maakte. Nu, 6 maanden later, zijn we misschien té makkelijk geworden en neem ik haar eigenlijk gelijk mee naar boven en leg haar naast me in bed. Mijn man vertrekt dan richting de bank.

Stiekem geniet ik ook wel van deze momenten. De nachten dat Demi tussen ons in slaapt, haar armpje om me heen slaat en dicht tegen mij aan kruipt. Eigenlijk slaap ik lekkerder en prettiger met haar naast me. Het geeft me een fijn en vertrouwd gevoel en als mijn oudste dan ook nog heerlijk bij me kruipt is het helemaal volmaakt.

Vannacht was helaas minder prettig. Ik had beide meisjes naast me in bed. Tot een uur of 04:00 was Demi al zeker 20 X huilend wakker geworden. Snip en snip verkouden. Een verstopte neus en een speen is geen goede combinatie. Ze moest en zal haar speentje in houden , maar kon dan niet ademen door haar neusje. Dramatisch. Huilen, huilen en nog een huilen. Gefrustreerd en boos. Alleen mama kan dan troost bieden. Ze lag dus half op me met haar beertjes stevig in haar armpjes geklemd. Nadat ze de zoveelste keer huilend wakker was geworden en net weer in slaap begon te sukkelen, hoorde ik Zoë al huilend en hoestend roepen 'Mama, mama, mama!!” Als ik niet snel genoeg reageer blijft ze roepen. Ik loop vlotjes de trap af en neem Zoë mee naar boven. Ik pak haar kussen en dekbed en leg haar naast Demi. Ik kijk op mijn telefoon.04:00 uur. Om 06:19 gaat mijn wekker. Ik kan me niet voorstellen dat ik langer dan 30 minuten geslapen heb vanaf de tijd dat ik Zoë naar boven had gebracht tot aan het moment dat mijn wekker ging.

Meestal vind ik het dus echt heerlijk om mijn meiden bij me in bed te hebben.

Ik vind het dus heerlijk, maar dan moeten ze dus wel gaan slapen en niet nachtbraken.

Ik stap vol goede moed uit bed, want hoe dan ook we moeten ons klaar maken. De dinsdag breng ik de kinderen naar mijn schoonouders. Zij brengen Zoë naar school en ik fiets door naar mijn werk. Zo rond 17:30 haal ik ze beide weer op. Zoë wordt vrolijk wakker ondanks de korte nacht. Demi is wat chagrijnig en kan nog niet veel hebben. Na de papfles leeg te hebben gedronken en Bumba op te hebben gezet is haar humeur verbeterd. Ik maak ontbijt voor Zoë en mezelf, doe haar haar en zet de fiets startklaar. Hup even naar boven tandenpoetsen dan gauw de dikke jassen aan met toebehorende muts en wanten ,want het is ijzig koud buiten!Aangekomen bij opa en oma geef ik de kinderen een kus en vertrek richting werk. Al met al verbaasd het me eigenlijk hoe vrolijk de meiden zijn en hoe fit is me nu nog voel na zo'n onrustige nacht. Benieuwd hoe ik me later op de dag zal voelen en hoe het de kids zal vergaan vandaag. Zo maar eens even bellen en hopen dat we vannacht een betere nacht zullen hebben. Een gezellige knusse nacht, maar waar er wat meer geslapen wordt.

8 jaar geleden

Zolang jij en je man hierdoor niet uit elkaar groeien dan zie ik niet in waarom je er niet van moet genieten. Hier mogen ze sochtends vroeg bij mama als papa uit bed gaat om te werken of als ze ziek zijn, meestal kruip ik dan eerst naast hun in hun eigen bed. En als ze dan slapen gaat mama weer lekker terug naar haar eigen bed. Papa slaapt slecht als ze tussenin slapen dus meestal word mama tussenin gepropt en lig dan half geplet in een soort houdinihouding moeilijk te doen, tot ik ze slapent uit bed til en naar hun eigen bed breng, ik slaap toch het beste op een heel matras voor mijzelf. Je hebt ook ledikantjes die je aan je bed kan maken, zodat je jongste daar kan slapen en je man ook gwoon lekker in zijn eigen bed kan slapen. De bank ligt niet echt altijd even goed.

8 jaar geleden

Het kan heerlijk zijn om je kindjes 's nachts zo dicht bij je te hebben, maar het gaat je uiteindelijk wel opbreken. Bovendien is het beter om ze toch in hun eigen bedjes te laten slapen. Nu wordt het een gewoonte en zo'n gewoonte leer je slecht af. Ook voor papa is slapen op de bank niet ideaal lijkt mij. Jij en je man moeten jullie leven, jullie nachtrust, jullie samenzijn, niet helemaal laten bepalen door de kindjes. Moeilijk, maar ik zou echt proberen dat patroon te doorbreken!!!!

8 jaar geleden

wat jammer dat je man dan op de bank gaat slapen. Hier slapen we vanaf 4mnd oud samen, ventje was bang voor slapen geworden na een operatie. Hopelijk slapen jullie vanavond beter.

Het samen slapen met je kindje is inderdaad erg fijn en knus. Ik kan daar ook enorm van genieten. Alleen zijn deze momenten bij ons beperkt tot een enkele keer als middagdutje. 's Nachts slapen ze in hun eigen bed. En wij ook. Ik hoop voor je dat je kindjes vannacht beter slapen en jij ook aan je nachtrust toekomt :-)