Snap
  • Kind
  • ziek
  • verandering
  • #keuzes
  • #chronisch

Keuzes en drukke tijden!

Het was even stil. Niet omdat er niets te vertellen viel, nee integendeel er gebeurde zoveel dat ik echt geen tijd had om te schrijven.

De kinderen hebben vakantie gehad en we zijn voor een weekje op vakantie naar  België geweest. In de bossen op een mooi park waar we de tijd nemen om te genieten en dit vooral van elkaar. 

In mijn vorige twee blogs schreef ik over het passend onderwijs en waar we tegen aan liepen. Voor mij is duidelijk geworden dat het passend onderwijs geen hoog agenda punt is in Nederland. Dit is iets waar ik mij voor inzet en blijf inzetten. Het moet en kan anders. Het kranten artikel heeft wel e.a teweeg gebracht en de druk die ik op de gemeente gezet heb, heeft er mede toe geleid dat de raad van toezicht die toezicht op de stichting moest houden waar onze school onder valt, ontbonden is.

Het heeft me intens veel energie gekost en de conclusies rondom passend onderwijs die ik heb moeten trekken zijn schrijnend. De ellende die wij met de school hebben moeten ondervinden heeft er mede toegeleid dat we besloten hebben de meiden naar een andere school te doen.

Deze beslissing hebben we niet over één nacht ijs genomen en we hebben hier een heel traject voor doorlopen. Na meerdere gesprekken en na dat de nieuwe school hun plan voor evi haar onderwijs gepresenteerd had, was de kogel door de kerk. 

Na de zomer vakantie zullen onze beide meiden dus op hun nieuwe school starten. Het voelt heel goed en ook doet het pijn. We hebben heel bewust gekozen voor de school waar ze nu zitten. De oudste gaat volgend schooljaar naar groep vier en Evi naar drie. Afscheid nemen van je vriendinnen maar nieuwe vrienden maken. Iets wat ik ze diep van binnen had willen besparen, maar ook weet ik dat kinderen flexibel zijn.

Twee weken geleden heeft evi een nacht opgenomen gelegen dit i.v.m onderzoek naar haar stofwisseling. 18 juni krijgen we de uitslagen. Ik merk dat ik voor het eerst sinds tijden weer zenuwachtig ben. Misschien weo mede omdat er op medisch gebied meer speelt. Voor ik hier meer over vertel wil ik eerst de uitslagen van 18 juni binnen hebben. 

Ik beloof dat ik weer met regelmaat zal bloggen. Het hoofd is weer leger na alle drukte rondom school en keuzes.

Tot snel!

 

4 jaar geleden

Lieve legustha en gezin....wat zijn wij...jouw vader en moeder, toch ontzettend trots op jou ....jouw vent en de meiden.....trots op jouw principes...jouw visies en hoe jij het leven durft te leven....chapeau meid ...je bent een mens naar ons hart en.....we are united...for ever and always❤?❤?❤?????