Snap
  • Kind
  • Mama
  • Keuzes

Keuze stress?

Zucht..
6 jaar geleden

Onze situaties matchen dramatisch met elkaar, haha! Ik ga er aan werken niet toe te geven. Vaak geef ik toe, niet omdat ik wil dat hij zijn zin krijgt, maar omdat ik geen zin heb in dat gejank en gezeik van hem. Maar goed, we gaan er gewoon door heen! Hopelijk krijgen ze iets besef van de keuzes die de maken en denken ze snel ietsjes dieper na over wat ze nou ECHT op brood willen.. haha! Jij ook succes!

6 jaar geleden

Heel herkenbaar. Ook mijn zoontje (bijna 5 jaar) blijft moeite houden met het maken blvan keuzes en veranderd het dan telkens. Ik probeer hem zo min mogelijk keuzes aan te bieden. Dus ik kies gewoon de beker waaruit hij drinkt, bijvoorbeeld. Als hij het er niet mee eens is, geef ik aan dat het om het drinken gaat, nist om de beker, enz. Maar ook mijn zoon gaat het overgieten waardoor van get drinken morst, enz. Als ik niet iets anders aan het doen ben wat aandacht vraagt, reageer ik meteen. Maar soms (bijv tijdens het strijken of koken) kies ik liever voor veiligheid en kan hij dus dingen veranderen...

6 jaar geleden

Leef met je mee ;) dochter van 3 doet dit ook. Vraag me af en toe af of ze het expres doet of echt gelooft dat ze wat anders heeft gezegd. Zo een drama kunnen ze schoppen. Wat wil je op brood? Jam. Dus je wilt jam. Ja! Wil een hap nemen en ziet jam en zegt gewoon keihard alsof ik het verkeerd gehoord heb ik zei toch dat ik chocopasta wou. ? en dan gaan miepen. Maar enige tip die ik kan geven is.. Geef niet toe. Makkelijker gezegd dan gedaan maar dan krijg je straks overal een discussie over. Ze krijgt bij mij bijv met het broodje alleen de keus eten of dan maar geen brood. En na 5 min eet ze hem toch maar op.

6 jaar geleden

Ik denk zelf dat je het een beetje in de hand werkt, je geeft aan dat als hij water zegt en dan ranja je er ranja bij doet, ik zou zeggen je hebt nu al water er past nu geen ander drinken bij als het op is kan je iets anders kiezen. Denk zelf dat teveel opties ook kan zorgen voor teveel prikkels. Soms kan je voor de vrede natuurlijk bijvoorbeeld een beetje ketchup en een beetje mayo geven, maar door te zeggen dan doen we dat straks als dit op is creër je meer rust. Ze denken wel dat ze de hele wereld aan kunnen, maar eigenlijk zijn ze ook nog gewoon klein ;)