{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kerstboom opgezet

De kinderen hebben een kerstboom

Afbeelding blog 'Kerstboom opgezet' Achtergrond blur afbeelding

Het is zover, 5 december is voorbij, Sinterklaas is weer vertrokken naar warmere oorden (hoewel wij vandaag nog pakjesmiddag vieren) en het is tijd om ons voor te bereiden op het volgende decemberfeest: Kerst!

Ik heb zelf niet bijzonder veel met kerst, ik heb er geen hekel aan hoor, maar dat ik nou het hele jaar uitkijk naar de kerst? Nee, dat ook weer niet. Ik vind het leuk om met (een deel van) de familie bij elkaar te komen en dan lekker te eten met elkaar. Ook vind ik het heerlijk dat we met zijn allen 2 weken vakantie hebben; lekker de radio op de top 1000, een grote puzzel op tafel en verder niet zo veel uitvoeren, heerlijk! Verder zegt het verhaal achter kerst me niet zo veel.

Toen mijn man en ik nog met zijn tweeën waren, hadden wij dan ook nooit een kerstboom of kerstversiering, dat vonden we niet nodig. Wij genoten ook wel van de kerst zonder al die symbolen. Maar nu hebben we kinderen en die kinderen vinden al die versieringen en blingbling wel mooi ... natuurlijk! Twee jaar geleden zijn we dus gezwicht: er komt een kerstboom in huis. Wel een neppe boom, want toentertijd was mijn jongste nog maar 3 jaar en hij kon niet van mooie, nieuwe, glimmende dingen afblijven. Ik had niet erg veel zin in dagelijks honderden naalden op te moeten ruimen, dus dan maar een nepboom.

Onze kerstboom is eigenlijk niet echt onze kerstboom, maar de kerstboom van onze kinderen. We hebben hem gekocht omdat zij er blij van werden en zij mogen hem ook elk jaar versieren. En elk jaar wordt de boom interessanter; hadden we het eerste jaar nog de gewone versiersels, waaronder 2 verschillende kleuren kerstballen en gekleurde lampjes, kwamen er het tweede jaar ook schoolknutsels bij en disneyballen en een paar maffe belletjes die, als ik het me goed herinner, aan knuffeltjes hebben gezeten. Ook is er een hele grote doorzichtige bal bij, die je kunt vullen met iets lekkers. Dit jaar hangt er zelfs een vlinder in, door mijn jongste zoon van strijkkralen gemaakt. Oh, en dan de piek! We hadden geen piek, dus heeft mijn oudste zoon er ooit één geknutseld van een wc-rolletje. Al met al een ... hoe zal ik dat netjes zeggen? ... bijzondere boom. Niet moeders mooiste, maar wat zijn mijn kinderen er trots op!

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je