Snap
  • Kind

Kerst met mijn kleuterklas

Na de sint ben ik blij dat het kerst is. De kleuters worden rustiger en ik vind de sfeer zo leuk. Al die lichtjes en leuke knutsels!

Sinterklaas is een hele drukke periode en zeker als je kleuter bent. Nog voordat het 5 december is, zijn ze doodmoe. En na het 5 december weekend is het helemaal erg. Allemaal witte uitgebluste gezichtjes zitten in mijn klas. En dan "moeten" ze nog 2 weken voordat ze echt kunnen uitrusten. Regelmatig geef ik aan dat mijn kleutertjes een rustdag kunnen gebruiken tijdens deze week en dat een dagje thuis ze echt wel goed gaat doen.

Maar de rust is weer terug. In mijn klas hangen veel lichtjes en dat zorgt voor een warme sfeer. Het grote licht uit en dan 's ochtends binnen komen in een warme klas. Op mijn digibord brandt een lekker haardje en op de achtergrond speel ik kerstliedjes af. Ik merk dat zowel de ouders als de kinderen dit heerlijk vinden. Bij binnenkomst pakken ze een boekje en gaan ze samen lezen.

Mijn lichtjes branden de hele dag. Sorry, meneer de directeur, maar het is zo gezellig. Elke dag zetten we kerstliedjes op die we keihard meezingen en waarop we vrolijk de klas door dansen. Gister heb ik in de ochtend het kerstverhaal voorgelezen, dus bijna al mijn kleuters weten nu waarom we kerst vieren. Hoop ik, hihi.

En ook de kerstknutsels kunnen niet uitblijven. Ik heb met de hele klas een kerstengel gevouwen. Super leuk. Vooral omdat ze het zelf doen. Dat vind ik erg belangrijk. Eigenheid. Sommige zijn daarom wat kunstzinniger dan andere en dat vind ik alleen maar mooi.



Volgende week donderdag is ons kerstdiner en mag iedereen wat lekkers maken om me te nemen. Gister heb ik de lijst opgehangen en hij is nu al bijna volgeschreven met namen. Echt heel fijn. Voor het kerstdiner is de kerstmarkt en verkoopt elke klas iets. het geld gaat naar het goede doel. Vanmorgen heb ik sneeuwpop sokken gemaakt met rijst erin. gelukkig had ik 4 ouders die mij kwamen helpen en het resultaat mag er zijn! Wat vinden jullie?



Vooral de sokken vullen met rest vonden ze erg leuk. Mijn hele klas lag vol, maar we hadden lol. En daar gaat het om. De klas maken we wel weer schoon. Zelf heb ik er natuurlijk ook eentje gemaakt die ik mee neem naar huis.



Nog 9 nachtjes en dan is de kerst weer voorbij in mijn klas...... Voorlopig ga ik er nog even van genieten!

Is de klas/KDV van jullie kinderen ook versierd? Wordt er nog iets gedaan aan kerst? Kerstdiner? Ik ben benieuwd!

8 jaar geleden

Gezellig. Ik vind het altijd wel iets extra's als scholen dat doen.

8 jaar geleden

Wat een leuke knutselideeën! Op mijn school en op Dunya's school is er een kerstdiner met de kinderen. Op mijn school wordt ook een kerstmarkt gehouden. Ik hou wel van deze tijd, gezellig.

8 jaar geleden

haha je bent meer dan welkom! Kom maar langs. :-)

8 jaar geleden

Ik ben heel benieuwd naar jou klas. en zo jammer dat deze tijd maar twee weken duurt.