{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kerst met de kinderen

Afbeelding blog 'Kerst met de kinderen'
Kerst met de kinderen is altijd best wel moeilijk, moet je als eerste de cadeautjes uitpakken of eten? Houden ze hun kleding wel schoon en zijn ze niet zo opgewonden dat ze alleen maar huilen en het niet eens volhouden tot de pakjes! Maar daarin tegen als je het stralende gezichtje ziet van je kindje die net zijn eerste pakje opent en alleen maar wilt spelen is dat ook echt geweldig en maakt de drama van daarvoor ook niet meer uit. Toch zijn er wel een paar dingen waar je op moet letten, want sommige dingen kunnen giftig zijn of kunnen zorgen voor brandwonden.. Het zijn de kleinste dingetjes waar je vroeger totaal niet op hoefde te letten. daarom heb ik een lijstje voor jou met de do's en don'ts  tijdens het kerstfeestje/dinertje met je familie of vrienden. Do's
  • Doe lekker rustig aan, ga lekker luieren in je pyama en laat kindjes zo lang als het kan slapen want het wordt een drukke avond!
  • Zorg ervoor dat de kleine genoeg tijd heeft om tussen de maaltijden door een beetje te spelen en rond te lopen, zolang stil zitten houdt hij/zij waarschijnlijk toch niet vol en dat scheelt een hoop herrie aan tafel.
  • Kinderen houden nou eenmaal van lekker knutselen en rotzooien, laat ze dan ook zeker helpen met de tafel versieren en misschien wel kaartjes te maken voor de gasten. Laat ze zich lekker trots voelen deze kerst, ze vinden het erg leuk om aan zo iets groots mee te mogen doen.
  • Kerstkoekjes! Heerlijk om te maken tijdens de kerst en de kinderen zijn er ook dol op, mooi versieren en lekker na het eten oppeuzelen!
Don'ts
  • Kaarsen zijn heel erg mooi en hebben veel sfeer maar je moet er niet aan denken dat je kindje z'n vingers verbrand of misschien wel erger! Zorg er dus voor dat ze of heel erg hoog staan waar ze absoluut niet naar beneden kunnen komen en als je ze op tafel zet, zorg er dan niet voor dat er een tafelkleed onder staat.. voor een kindje is het erg leuk om daar aan te trekken.
  • Glazen kerstballen, zijn erg mooi maar je houdt er waarschijnlijk maar 10 over van de 50 die er in je boom zaten. Plastic ballen zijn een stuk handiger en die kunnen nog een paar jaar mee!
  • Kijk uit voor nepsneeuw of een kerstroos,  dit is namelijk zeer gewild bij kindjes en dan vooral de nepsneeuw.. Het ziet er namelijk uit als poedersuiker dus zullen ze het sneller in de mond stoppen. Een kerstroos is hartstikke giftig en je wilt niet met je kindje op kerstavond naar de EHBO.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je