{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kaneel, levensgevaarlijk! Who knew?

Een nieuwe levensgevaarlijke rage onder jongeren, de Cinnamon Challenge (kaneel uitdaging) kostte een 13-jarige jongen bijna zijn leven!

Afbeelding blog 'Kaneel, levensgevaarlijk! Who knew? ' Achtergrond blur afbeelding

Er is weer een nieuwe rage, de Cinnamon Challenge. Neem een hap kaneel en probeer deze door te slikken zonder drinken. Doordat dit zo droog is, krijg je dat nooit weg en als je dit te lang volhoud kan dit leiden tot ademhalingsproblemen. Zo ook bij de13-jarige Germain uit Hilversum. Waarschijnlijk inhaleerde hij per ongeluk en kreeg hij geen adem meer. Hij raakte bewusteloos en viel met z'n hoofd op een boom. Hij kon nog net gereanimeerd worden, maar lag vervolgens 5 dagen in coma. En er moet nog blijken of dit definitief schade heeft toegebracht.

Toen ik dit las, voelde ik mij in een klap ineens zo oud! Is dit wat kinderen tegenwoordig doen? Is dit hoe kinderen zich tegenwoordig moeten bewijzen? Ik kom nog uit de tijd dat je heel stoer was als je de beste Flippo'er was of heel goed was in knikkeren! En op 13-jarige leeftijd was het vooral belangrijk dat je je mannetje stond op de middelbare school. En was misschien een sigaret uitproberen al heel erg stoer!

Roken heeft ook mijn voorkeur niet, maar het stelt me toch wel gerust dat ze daar over het algemeen niet per direct aan kunnen overlijden.

Maar is dit de wereld waar onze kindjes in terecht gaan komen? Gelukkig heb ik nog even, maar het is toch wel een angstige gedachte dat je kind dit soort dingen tegen komt. Dan moet je vervolgens maar vertrouwen op het eigen gezonde verstand. Maar laten we wel wezen, ik weet ook pas sinds een paar jaar dat kaneel blijkbaar niet door te slikken is.

In deze ben ik voor een het creëeren van een open cultuur en open communicatie, zodat ze altijd naar je toe kunnen en durven komen. Maar ik weet ook dat pubers dit gewoon niet altijd doen, omdat ze zelf heel veel vertrouwen hebben in hun eigen verstand of het verstand van hun beste vriend.

Maar naast een open cultuur in huis, zul je als ouders zijnde toch ook wel enigszins op de hoogte moeten zijn van de nieuwste rages. Dus ouders van pubers, bespreek dit met je kind!

Het blijft denk ik lastig en je zult er altijd op moeten blijven vertrouwen dat je kind z'n kop erbij houd. Want al met al, kun je ze niet tegen alles beschermen. Ze zullen tot op zekere hoogte ook zichzelf moeten gaan beschermen en daar kun je ze alleen in meegeven dat ze moeten blijven nadenken. Laat je niet meeslepen en bespreek het met ons als je bang bent of twijfels hebt. Wat ben ik blij als we de puberteit hebben gehad zeg! Gelukkig mag ik nog even genieten van kinderen vol van onschuld. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Nieuws

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je