Snap
  • Kind
  • Gezond

Kan je nog buiten spelen?

Mijn dochter wil t liefst de hele dag tv kijken of buiten spelen. Gezien t eerste niet zo'n goed idee is, is ze dus veel buiten. Kan dat?

Wat gek? Waarom zou een gezond meisje van 5 niet gewoon heerlijk buiten kunnen spelen? Natuurlijk kan dat! Maar ik kan je eerlijk vertellen dat ik t dood eng vind.. 

Wij wonen in een gezellig buurt met veel sociale controle. Iedereen kent elkaar en elkaars familie en vrienden wel. Leuke speeltuin in de straat en ze gaat nooit zomaar bij iemand naar binnen. Ik vind t heerlijk dat de kinderen in de buurt veel buiten spelen, veel gezonder! Net zoals vroeger. En door de sociale controle ben ik minder angstig.. Maar het spookt toch. Kunnen jonge kindertjes nog veilig buiten spelen?

Vanmiddag is ze naar buiten gegaan en dr vriendinnetje op gaan halen. Na 10min denk ik altijd "Zal ik even gaan kijken?" "Zijn ze nu samen?" "Is ze veilig aan het spelen?". Deze vragen herhalen zich vervolgens elke 15min dat ze buiten is. 

Je hoort zo veel enge verhalen, niets is meer veilig en de laatste jaren hoor ik ineens over rare gebeurtenissen in dit kleine stadje waar ik woon. Komt dit nu alleen omdat je moeder bent en je je daar zorgen om maakt? Overdrijf ik? Herkennen jullie deze angsten? 

7 jaar geleden

Mijn dochter speelt wel soms alleen buiten of met een vriendinnetje. Ik maak dan wel duidelijke afspraken met haar. Maar Dunya is acht en bijna negen. Dus dan wordt het wel makkelijker. Al vind ik het ook weleens eng als ze niet op tijd thuis is bijvoorbeeld.

8 jaar geleden

Wij willen dat onze kinderen tot hun 8e niet buiten alleen spelen. Ze zijn nu bijna 1 en bijna 2. Misschien praten we over 5 jaar anders maar dat zien we wel weer.

8 jaar geleden

ik ben bang van wel ;)

8 jaar geleden

Hi! Bedankt voor jouw reactie. Het voelt toch een beetje oké als ik t zo zie.. Ik denk dat hier ons avontuur van eeuwige zorgen start :)