{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kan je nog buiten spelen?

Mijn dochter wil t liefst de hele dag tv kijken of buiten spelen. Gezien t eerste niet zo'n goed idee is, is ze dus veel buiten. Kan dat?

Afbeelding blog 'Kan je nog buiten spelen?'

Wat gek? Waarom zou een gezond meisje van 5 niet gewoon heerlijk buiten kunnen spelen? Natuurlijk kan dat! Maar ik kan je eerlijk vertellen dat ik t dood eng vind.. 

Wij wonen in een gezellig buurt met veel sociale controle. Iedereen kent elkaar en elkaars familie en vrienden wel. Leuke speeltuin in de straat en ze gaat nooit zomaar bij iemand naar binnen. Ik vind t heerlijk dat de kinderen in de buurt veel buiten spelen, veel gezonder! Net zoals vroeger. En door de sociale controle ben ik minder angstig.. Maar het spookt toch. Kunnen jonge kindertjes nog veilig buiten spelen?

Vanmiddag is ze naar buiten gegaan en dr vriendinnetje op gaan halen. Na 10min denk ik altijd "Zal ik even gaan kijken?" "Zijn ze nu samen?" "Is ze veilig aan het spelen?". Deze vragen herhalen zich vervolgens elke 15min dat ze buiten is. 

Je hoort zo veel enge verhalen, niets is meer veilig en de laatste jaren hoor ik ineens over rare gebeurtenissen in dit kleine stadje waar ik woon. Komt dit nu alleen omdat je moeder bent en je je daar zorgen om maakt? Overdrijf ik? Herkennen jullie deze angsten? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je