Snap
  • Kind
  • vakantie
  • kamperen

Kamperen ja of nee?

In het begin van mijn relatie vroeg ik een keer aan mijn partner "Zullen we gaan kamperen?". Voordat ik die zin had uitgesproken krabbelde ik al terug. Ik heb namelijk een hekel aan kamperen en tentjes. Vooral met mijn laatste festival ervaring: met de enkels tot in de modder.
5 jaar geleden

Ik vind kamperen echt te gek en heb mooie herinneringen aan alle leuke kampeervakanties die ik sinds mijn vroege jeugd heb gehad. Vroeger met mijn ouders in een oude vouwwagen (Alpen Kreuzer) en later in hun De Waard tent. Meestal in Nederland. Ook wel in Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. We gingen nooit eerder naar huis, ookal regende het 14 dagen... Met mijn man heb ik ook gekampeerd met z'n tweetjes. Met een Daewoo Matiz naar de Franse Pyreneeën, daarna door naar de Spaanse Costa (met alleen naar bergwandelkleding in de koffer) en via de Franse Alpen weer naar huis. Als stel is kamperen echt vrijheid blijheid. Inmiddels is onze dochter bijna 9 en we zijn in het bezit van 3 tenten en hebben in de loop van de afgelopen 14 jaar onze kampeeruitrusting compleet gemaakt. Een aantal keren hebben we ook een tent geleend. Kamperen valt of staat met een goede voorbereiding en het hebben/lenen van de juiste spullen. Wij hebben nu een grote tent en zijn voorzien van alle gemakken. Toch vind ik eenvoudig kamperen ook heerlijk. In de meivakantie nog net dochterlief een paar dagen net een kleine tent wezen kamperen. Zelfs geen gasstel meegenomen, maar wel een waterkoker en een panini-gril (soort tosti-ijzer). Daar kun je ook eenvoudige maaltijden mee klaarmaken. Het allerleukste vind ik van kamperen dat je echt buiten leeft en dat wij en onze dochter altijd snel contact hebben... En kampère op een festival is niet te vergelijken met een goede camping. Een goede tip... meestal is het in de avond rond 8 uur erg druk bij de douches. Wij gaan vaak even douchen tussen half 5 en half 6 na onze laatste zwemronde. Dan heb je meestal warm water omdat andere campinggasten dan koken. En wordt onze dochter in de avond nog vies, dan gaat er gauw een washand over. Het is ten slotte kamperen

5 jaar geleden

Gewoon gaan voor 'glamping', je hebt tegenwoordig van die kant en klare tenten overal staan in elke stijl van super luxe tot safari tenten! Ik vond het in een luxe camper al best een klus met een baby en een peuter haha, maar nu ze 5 en 3 zijn vind ik het meer dan fantastisch!!! Maar tegewoordig genoeg leuke opties op de camping en dan kun je eerst kijken of het bevalt!

5 jaar geleden

Wij hebben de eerste jaren een sta caravan gehuurt op de camping. Nu huren wij een tent die er al staat met gewone bedden erin. Eens kijken hoe dat bevalt. Echt camperen met een tentje, luchtbedden en een heleboel gesjouw zie ik niet zitten. Ik zeg altijd dat wij met ruzie naar huis kunnen als we samen een tentje op moeten zetten. Op de camping vind ik trouwens wel ideaal ?

5 jaar geleden

Hoi! Ik vind kamperen met kinderen ideaal. Ze maken snel vriendjes en spelen de hele dag lekker buiten. Als je wilt proberen of je het wat vindt kun je een weekje naar een huurtent op een camping gaan. Of een stacaravan. Net wat luxer maar ook de voordelen van de camping. Succes!