Snap
  • Kind
  • Vakantie dagje weg

kamperen in het buitenland met 2 kleuters

Dit jaar gaan wij voor het eerst in het buitenland kamperen met onze kleuters. Vorig jaar hebben we voor het eerst gekampeerd.

Vorig jaar zijn we gewoon in Nederland gebleven en hebben we voor het eerst gekampeerd met de kinderen met onze. Nu hebben we bedacht dat we in het buitenland gaan kamperen.

Afgelopen jaar hebben we anderhalve week op een camping in Drenthe gezeten. Een mooie camping, met onze plaats direct aan het water, waar we ook konden kanoen. Een ontzettend mooi uitzicht en een ruime plaats. Een eigen watertappunt, elektriciteitspunt en een water afvoer (wat echt super handig was). Als we er nog een keer heen zouden gaan zouden we een andere camping opzoeken, want de speeltuin, was alleen een zandbak en het pad achter onze tent langs naar de wc's was er niet, waardoor de WC's eigenlijk te ver weg was voor onze jongste als ze moest plassen. Gelukkig hadden we een potje mee (vandaar dat de afvoer zo handig was).

Wij zaten 2 plaatsen verder naar rechts.

Dit jaar gaan we richting het noorden. Op ongeveer 8-10 uur rijden hebben we een leuke camping uitgezocht. Dit keer wel met speeltuin voor de kinderen. We zitten aan een fjord en op 10 minuten lopen zit de Noordzee. De camping is niet zo heel veel duurder dan afgelopen jaar in Nederland, ondanks de hogere standaard daar. Hij is niet al te groot, ongeveer 200 plaatsen, we hebben stroom en zitten vlakbij een waterpunt. Op de camping zit een strandje van het fjord en er is een klein campingwinkeltje. Er is maar 1 groot nadeel (als is dat niet onoverkomelijk) zowel mijn vriend als ik spreken geen woordt Duits en Deens. Ik begrijp het wel, als er langzaam gesproken wordt of als het geschreven staat.

de speeltuin op de camping.

De laatste dagen gaan we naar een Neef van mijn vriend die daar een melkveehouderij heeft. Zij hebben ook twee jonge kinderen in dezelfde leeftijd. Vanuit daar gaan we ook nog naar Legoland. Zowel mijn vriend als ik vinden Lego nog steeds leuk en de kinderen bouwen veel met zowel Duplo als Lego. Twee jaar geleden zijn we daar ook geweest, maar nu zijn de kids weer een stukje ouder en mogen en durven ze meer.

Nu rest ons alleen nog om te bedenken wat we verder allemaal gaan doen en meenemen.

Gaan jullie ook op vakantie met jullie jonge kinderen? hoe gaan jullie, tent, caravan, camper of naar een huisje? en gaan jullie met het vliegtuig of met de auto of met de trein? Blijven jullie in Nederland of gaan jullie naar het buitenland?

 

7 jaar geleden

Mamamup, Denemarken is ontzettend mooi, net als de andere scandinavische landen! daar ging ik vanaf jongs af aan al heen, mijn vriend heeft er helaas niet veel mee, maar naar Denemarken wil hij wel.

7 jaar geleden

Hoe oud zijn ze Nijn81? Overnachten jullie onderweg ergens, Italie is niet al te dichtbij? tips voor de reis: geef de kinderen van te voren aan dat ze lang moeten zitten. zitten ze rond de leeftijd van 3 tot 6 jaar? doe ze een luierbroekje aan, onze kinderen zijn 4 en 6 en zindelijk, maar op zo'n lange reis kan een tankstation misschien wel te laat komen, vooral als je ergens in de file staat en net voorbij een tankstation bent! Wij hebben geen filmschermpjes in de auto, maar dat is soms wel een oplossing. kids kijken hier weinig tv, en dus ook op vakantie niet. Wij hadden de eerste keer Denemarken een tas tussen de kinderen in staan met van alles en nogwat erin. boekjes/een pop/auto's/vliegtuigen/kleertjes voor de pop/een barbie/knuffels. dat was een uitkomst want de jongste zat nog in de 5-punts gordel en kon dus niet naar voren reiken. nu krijgen ze een stoelzak voor hun, want ze zitten allebei in de 3-punts gordel en kunnen dus naar voren buigen. tussen ze in past nu niet meer want daar staat nu onze koelbox. laat de kinderen een klein tasje vullen met spulletjes die ze mee op vakantie willen, als dit tasje vol zit is dat wat er mee mag en niet meer, zo kan je dat binnen de perken houden en ligt niet je hele auto vol met speelgoed. strandspeelgoed en spelletjes vallen daar bij ons niet onder. genoeg te eten voor onderweg is ook wel belangrijk. pakjeshouders voor de drinkpakjes, mochten ze per ongeluk in het pakje knijpen kan dat niet (ideaal). broodjes voor de kinderen 2-3 en voor onzelfs 3-4 (ligt er natuurlijk aan hoe groot je eetlust is), snoepjes die niet direct smelten, geen chocola mee dus. spekjes doen het hier altijd goed. wij hebben voor blikjes drinken speciale dopjes gehaald waardoor je ze als een flesje kan gebruiken en af kan sluiten. flesjes water in de vriezer leggen 2 dagen van te voren, zo heb je een extra koelelement en heb je vers fris water onderweg. voor onderweg een vakantieboek met spelletjes en kleurplaten en dan kleurpotloden meenemen. zorg voor een toiletrol binnen handbereik, niet overal is wc papier. en van die wcbril doekjes zijn ook wel handig voor onderweg. natte doekjes voor plakkerige handen en gezichten, en desinfecterende handgel voor na het plassen als er geen handen gewassen kunnen worden. en natuurlijk een afvalzakje. zorg dat je voor de eerste avond een makkelijke maaltijd bij je hebt, hoef je niet direct naar de winkel en kan je rustig alles uitruimen en inrichten.

7 jaar geleden

wij hebben een tunneltent, zoiets als het plaatje. maar dat campingbedje in je tent voor de baby is wel ideaal, wel in de slaapcabine dan! onze tent heeft een verplaatsbare voordeur, zo hoeft de luifel er dus niet altijd aan. en met slecht weer kan je binnen zitten. toen we samen op vakantie gingen hadden we de luifel niet mee en de deur 1 boog naar binnen verplaatst en met kinderen hadden we de luifel er wel aan en de deur op de buitenste boog zitten. bij beide versies konden we binnen zitten en al onze spullen kwijt. let ook op wat voor grondzeil erin zit, onze heeft 2 losse, wat echt super onhandig is want je krijgt ze nog strak naast elkaar en in het midden van je tent heb je een haring zitten waar je steeds op gaat staan. wij hebben nu dus een grote gekocht. Bij Obelink in Winterswijk heb je grote keuze uit tenten en je kan de meeste ook online bestellen. succes met je zoektocht!

7 jaar geleden

haha en ik maar tikken voor vakantie tips