{{ message.message }}
{{ button.text }}

kamperen in het buitenland met 2 kleuters

Dit jaar gaan wij voor het eerst in het buitenland kamperen met onze kleuters. Vorig jaar hebben we voor het eerst gekampeerd.

Afbeelding blog 'kamperen in het buitenland met 2 kleuters'

Vorig jaar zijn we gewoon in Nederland gebleven en hebben we voor het eerst gekampeerd met de kinderen met onze. Nu hebben we bedacht dat we in het buitenland gaan kamperen.

Afgelopen jaar hebben we anderhalve week op een camping in Drenthe gezeten. Een mooie camping, met onze plaats direct aan het water, waar we ook konden kanoen. Een ontzettend mooi uitzicht en een ruime plaats. Een eigen watertappunt, elektriciteitspunt en een water afvoer (wat echt super handig was). Als we er nog een keer heen zouden gaan zouden we een andere camping opzoeken, want de speeltuin, was alleen een zandbak en het pad achter onze tent langs naar de wc's was er niet, waardoor de WC's eigenlijk te ver weg was voor onze jongste als ze moest plassen. Gelukkig hadden we een potje mee (vandaar dat de afvoer zo handig was).

hunzepark_1465206871.jpgWij zaten 2 plaatsen verder naar rechts.

Dit jaar gaan we richting het noorden. Op ongeveer 8-10 uur rijden hebben we een leuke camping uitgezocht. Dit keer wel met speeltuin voor de kinderen. We zitten aan een fjord en op 10 minuten lopen zit de Noordzee. De camping is niet zo heel veel duurder dan afgelopen jaar in Nederland, ondanks de hogere standaard daar. Hij is niet al te groot, ongeveer 200 plaatsen, we hebben stroom en zitten vlakbij een waterpunt. Op de camping zit een strandje van het fjord en er is een klein campingwinkeltje. Er is maar 1 groot nadeel (als is dat niet onoverkomelijk) zowel mijn vriend als ik spreken geen woordt Duits en Deens. Ik begrijp het wel, als er langzaam gesproken wordt of als het geschreven staat.

speeltuin_1465207022.jpgde speeltuin op de camping.

De laatste dagen gaan we naar een Neef van mijn vriend die daar een melkveehouderij heeft. Zij hebben ook twee jonge kinderen in dezelfde leeftijd. Vanuit daar gaan we ook nog naar Legoland. Zowel mijn vriend als ik vinden Lego nog steeds leuk en de kinderen bouwen veel met zowel Duplo als Lego. Twee jaar geleden zijn we daar ook geweest, maar nu zijn de kids weer een stukje ouder en mogen en durven ze meer.

Legoland_Billund_(6751086171)_1465206728

Nu rest ons alleen nog om te bedenken wat we verder allemaal gaan doen en meenemen.

Gaan jullie ook op vakantie met jullie jonge kinderen? hoe gaan jullie, tent, caravan, camper of naar een huisje? en gaan jullie met het vliegtuig of met de auto of met de trein? Blijven jullie in Nederland of gaan jullie naar het buitenland?

 

1

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je