{{ message.message }}
{{ button.text }}

June 2,5 jaar. Een update!

18 November is June alweer 2,5 jaar. Het is cliché, maar het gaat zo ontzettend snel. Ze groeit enorm, niet alleen in lengte maar ook mentaal. En dat is zo leuk om te zien. Ik praat jullie bij!

Afbeelding blog 'June 2,5 jaar. Een update!' Achtergrond blur afbeelding

Het leek net gisteren dat ze jarig was. Maar het is echt alweer een half jaar geleden. Toen zaten wij net als nu in hetzelfde schuitje wat betreft Corona. Dat had ik dan weer niet verwacht. Maar goed, June groeit ondertussen goed door. En heeft niet zo door wat er allemaal in Nederland aan de hand is. Het enige wat zij moeilijk vindt is dat ze niet mee naar de winkel mag. Dit is een no-go zolang er nog geen vaccin is. Het is zo sneu als ze telkens vraagt “mama mee?” Nog even volhouden!

June blijft een kleintje voor haar leeftijd maar groeit wel mooi door in haar eigen lijn. Een klein fijn poppetje. Nou helemaal prima. Het gaat erom dat ze groeit. En dat doet ze. Dan komen we gelijk aan op het kopje eten. En ik kan echt niet klagen. Ze eet echt alles. Maar echt alles. Zo fijn! Natuurlijk zijn er avonden dat ze minder goed eet omdat ze moe is. Maar dat is niet zo’n ramp. Maar ze lust wel alles en wilt ook alles proeven. En dat is al een voordeel. Gelukkig kan ik niet mee praten over slechte eters. En daar ben ik heel dankbaar voor.

Het slapen is een ander verhaal. Waar ik eerder schreef dat June een goede slaper was, is dit nu anders. Maar langzaam trekt dit ook wel weer wat bij. Ik denk dat het een fase is. En ze slaapt bij ons in bed wel verder. En ik ga die strijd ’s nachts niet meer aan. Dit beschreef ik al eens eerder in een artikel. 

Wat betreft haar gezondheid is het een beetje op en af. Einde van deze maand hebben wij weer een afspraak in het ziekenhuis. Vanaf Juli is ze veel ziek geweest. Gelukkig heeft June in Oktober een griepspuit gekregen. Daar hebben wij vorig jaar veel profijt van gehad. En we duimen dat dit, dit jaar ook zo is. Maar het vele ziek zijn is wel wat zorgelijk. Want als dit contant zo blijft, raak je in een neerwaartse spiraal, dan stagneer je in groei. Want eten en drinken gaat in deze periode niet op en top. Dit hoort eenmaal bij haar, maar we willen het zo fijn mogelijk maken voor June. Dus zo min mogelijk ziek. Het kan zijn dat June wat meer antibiotica nodig heeft. Dit horen wij allemaal eind November.

Qua ontwikkeling maakt ze zoveel sprongen. Ze kletst mij de oren van het hoofd. Zo leuk. Alles zegt ze na. Ze zeggen wel eens dat een kind je spiegel is. En dat is echt zo! Dat is heel grappig. Maar soms ook confronterend. Overal wilt June bij helpen. Samen koken is haar favoriet. En dat is zo leuk. Ze luistert dan echt wat je zegt. Ze is trouwens super leergierig.

Voor haar zit de peuterspeelzaal er even niet in tijdens deze Corona tijd. Hopen dat dit snel mag. Want ik gun het haar zo om lekker te spelen met andere kindjes.

Bedankt voor het lezen!

Liefs,

Jamie-Lee

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je