{{ message.message }}
{{ button.text }}

Juf bindt leerling vast aan stoel

Stoel... juf... leerling... touw... vastbinden.... Uhh wat? Ik was weer verbaasd over wat ik nu weer las in de krant,

Afbeelding blog 'Juf bindt leerling vast aan stoel'

"Een lerares van groep 3/4 van de Koningin Emmaschool in Schoonhoven heeft afgelopen maandag een kind in de klas vastgebonden. De juf zag geen andere uitweg om de leerling onder controle te krijgen. Ouders, leraren en het schoolbestuur reageren geschokt, de juf zit sinds het incident ziek thuis. ,,Dit kan écht niet,'' reageert directeur Rob Zilverberg geschrokken. ,,Dit tolereren we ook niet.''

Omringd door medeleerlingen bond de juf de jongen vast op zijn eigen stoel, nadat zij tijdens een zoektocht door de school een geschikt touw had gevonden. Directeur Miriam van der Smissen van de overkoepelende stichting Onderwijs Primair is verbijsterd. ,,Ze had de jongen al een aantal keren gewaarschuwd, omdat hij niet luisterde, door de klas liep. In een overspannen reactie bond ze hem vast. Daar is geen excuus voor.''

De juf, die al 16 jaar zonder problemen op school werkt, krijgt een berisping en een aantekening in haar dossier. Directeur Zilverberg wijst op een bezoek dat zij moet brengen aan de bedrijfsarts, naar aanleiding van de gebeurtenissen. ,,De uitkomsten van dat gesprek wachten we af.''


Na de herfstvakantie keert de vrouw van in de 40 jaar naar verwachting terug op school.

(bron: AD.nl)

Vragen

Ik denk dan gelijk... hoe is het mogelijk dat het zo ver is gekomen? Het lijkt mij dat die leerling wel vaker problemen gaf. Of is de juf zo zwaar overspannen dat dit er uiteindelijk uit kwam? Lastig. De leerkracht is door de hele school gelopen op zoek naar een touw. Heeft er dan niemand gevraagd waarvoor ze dat nodig had? Wanneer een collega bij mij op school naar iets op zoek is, vraag ik ook waarvoor. Niet om ze te controleren, maar misschien heb ik iets anders in mijn klas wat hij of zij ipv daarvan kan gebruiken.

Overspannen

Ik hoor het steeds vaker... overspannen leerkrachten. Er is zelfs gebleken dat in deze branche de meeste mensen overspannen raken. Hoe komt dat toch? Is het beroep te zwaar geworden of zijn wij gewoon mietjes? En dan de leerlingen. Die worden ook steeds mondiger. Dertig jaar geleden kwamen ouders boos met Pietje op school om ervoor te zorgen dat Pietje zijn excuus zou aanbieden aan de leerkracht. Je merkt steeds vaker dat ouders nu boos op school komen om een excuus van de leerkracht te vragen.

Waar ligt de grens?

Wat mag je wel als leerkracht doen en wat niet? Mag je een leerling beet pakken die dreigt weg te lopen? Mag je een leerling nog apart zetten omdat hij naar drie keer waarschuwen nog steeds niet luistert? 

De juf keert na de herfstvakantie terug op school. Uhh? Dat is over 2 weken? Zou ik niet erg blij mee zijn als ouder. Ze heeft een kind vastgebonden! Vernederd waar de rest van zijn klasgenoten bij zaten! De juf zit nu ziek thuis. Is overspannen. Moet je dat niet rustig opbouwen? Of bedoelen ze dat ze terug komt op school, maar niet voor de klas?

Dit soort artikelen leveren bij mij altijd vragen op. Bij jullie ook? Wat zouden jullie doen, wanneer het jouw kind overkomt? Zou je deze juf nog terug willen voor de groep van jouw kind?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je