{{ message.message }}
{{ button.text }}

Jonge ouder: ontzettend veel verantwoordelijkheid!

Als kersverse papa en mama komt er ontzettend veel op je af, daar weten jullie alles van! Er wordt vaak gezegd dat het ouderschap het mooiste is wat je kan overkomen, maar het brengt ook veel verantwoordelijkheid met zich mee vind je ook niet?

Afbeelding blog 'Jonge ouder: ontzettend veel verantwoordelijkheid!'

Wat moet je bijvoorbeeld allemaal regelen voor jou en je gezin en waar moet je aan denken? Je kind vraagt ontzettend veel aandacht (leuk) en daarnaast moet jij samen met je partner het gezin draaiende houden. Het is een tijd van veel plezier maar er moet ook veel geregeld worden.

Praktische zaken, heb jij het wel goed geregeld?

Naast veel praktische zaken zijn er ook noodzakelijke aspecten waar aandacht aan gegeven moet worden. Als gezin wil je natuurlijk alles goed geregeld hebben. Dit betekent dat je soms ook moet nadenken over zaken waar je hoofd niet naar staat. We hebben dit voor je samengevat in een 'moetjes top 10'.

De moetjes top 10

  1. Zorgverzekering: Heb je jou baby al aangemeld bij je zorgverzekeraar? Neem contact op met je zorgverzekeraar en laat je kindje bijschrijven bij jouw eigen zorgverzekering.
  2. Kinderbijslag: een paar weken nadat je jouw kindje hebt aangegeven bij de gemeente kan je kinderbijslag aanvragen. Bij een tweede kindje gebeurt dit automatisch.
  3. Kindgebonden budget: Dit is een budget wat je kunt aanvragen naast de kinderbijslag. De hoogte van het kindgebonden budget is afhankelijk van het inkomen van jou en jouw partner.
  4. Spaarrekening: Sparen voor de toekomst van je kindje wil natuurlijk iedere ouder. Het kost alleen wel wat moeite om te kiezen welke rekening (met welke rente) gunstig voor jou is.
  5. Kinderopvang: In de eerste 5 maanden van je zwangerschap moet je hier echt over nadenken. Wie is er wanneer bij de kids en gaat het kindje naar de opvang? Denk ook na over 'noodgevallen' zoals wie blijft thuis als jullie kleintje ziek is?
  6. Uitvaartverzekering: Een niet erg vrolijk onderwerp en daardoor het meest vergeten van het hele lijstje! Wat gebeurt er met je gezin bij een overlijden? Je wilt je nabestaanden namelijk niet met onverwachte kosten achterlaten. De uitvaartverzekering is écht een belangrijk punt van aandacht die nooit vergeten mag worden omdat het veel ellende kan voorkomen.  
  7. Inzittendenverzekering: Dit is een uitbreiding op je autoverzekering en dekt de schade van de bestuurder en inzittenden als gevolg van een ongeval. Zeker met een kindje van belang.
  8. Inboedelverzekering: Met de komst van een baby groeit vaak de waarde van je inboedel (gigantisch)...
  9. Aansprakelijkheidsverzekering: Deze is niet verplicht maar zeker de moeite waard. Jouw kleintje kan (zeker als hij of zij kan lopen) erg veel schade aanbrengen. Oeps... was dat mijn Iphone?
  10. Testament maken of aanpassen: Het kan goed zijn dat jij met de geboorte van een kind je testament wilt aanpassen. Ook het vermelden van een voogd kan in dit document worden opgenomen.

Regelen en daarna weer terug de drukte in

Heb je dit allemaal goed uitgezocht? Dan 'verzekeren' we jou dat je met een veel fijner gevoel verder gaat met je hectische-jonge-ouder-leven… Geniet ervan!

 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je