{{ message.message }}
{{ button.text }}

" Jij tekent echt lelijk"

Ik hoorde de woorden en keek het groepje aan. Daar zag ik een meisje huilend zitten en twee schuldige ogen keken mij aan.

Afbeelding blog '" Jij tekent echt lelijk"'

Ik liep naar het groepje en pakte de tekening op. Draaide mezelf om naar de rest van de klas en vroeg "Wat vinden jullie van deze tekening". Gewaagd, maar ik ken mijn klas. Ze weten wat ik graag wil horen. Niet omdat ik ze daarin heb getraind, maar omdat ik ze aanmoedig om positief naar elkaar te zijn.

Ze kijken mij aan en dan komt het. De één roept nog harder dan de ander. "Wat een mooie tekening" "Jij hebt weinig wit over gelaten, goed zeg!" "Wat kan jij netjes tekenen" In mijn ooghoek zie ik dat de tranen zijn gestopt. Er komt een glimlachje en mijn klas kijkt trots. 

En het meisje dat de tekening lelijk vond? Ze kijkt mij aan en ik geef haar een knipoog. Ze zucht en dan zegt ze het.... "Ik vind dat je goed je best hebt gedaan." Ik glimlach. Niemand heeft straf gekregen. Niemand is boos geworden en niemand is meer verdrietig.

Bedankt, lief klasje. Bedankt dat jullie weten hoe je iemand weer op kan vrolijken.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je