Snap
  • Kind

" Jij tekent echt lelijk"

Ik hoorde de woorden en keek het groepje aan. Daar zag ik een meisje huilend zitten en twee schuldige ogen keken mij aan.

Ik liep naar het groepje en pakte de tekening op. Draaide mezelf om naar de rest van de klas en vroeg "Wat vinden jullie van deze tekening". Gewaagd, maar ik ken mijn klas. Ze weten wat ik graag wil horen. Niet omdat ik ze daarin heb getraind, maar omdat ik ze aanmoedig om positief naar elkaar te zijn.

Ze kijken mij aan en dan komt het. De één roept nog harder dan de ander. "Wat een mooie tekening" "Jij hebt weinig wit over gelaten, goed zeg!" "Wat kan jij netjes tekenen" In mijn ooghoek zie ik dat de tranen zijn gestopt. Er komt een glimlachje en mijn klas kijkt trots. 

En het meisje dat de tekening lelijk vond? Ze kijkt mij aan en ik geef haar een knipoog. Ze zucht en dan zegt ze het.... "Ik vind dat je goed je best hebt gedaan." Ik glimlach. Niemand heeft straf gekregen. Niemand is boos geworden en niemand is meer verdrietig.

Bedankt, lief klasje. Bedankt dat jullie weten hoe je iemand weer op kan vrolijken.

8 jaar geleden

Zo jammer wanneer dat gebeurd. Ik hoop echt dat ze leert dat je ook nog buiten de lijntjes mag kleuren als je drie bent.

8 jaar geleden

Goed opgelost! Mijn dochtertje van 3 was pas met een paar oudere vriendjes aan het kleuren. Ze wilde de weken erna niet meer tekenen en nu nog altijd met de woorden: ik kan dat niet. Na een tijdje kwam het er uit, dat hadden die kindjes gezegd! Ze vindt nu dat ze netjes binnen de lijntjes moet tekenen en geeft het na 1 poging om te proberen al op..

8 jaar geleden

Ja zo blij met ze!

8 jaar geleden

ja dat is echt super fijn. Daarom kan ik dit soort dingen ook doen.