{{ message.message }}
{{ button.text }}

Jij maakte mij mama

Een blogje speciaal voor jou!

Afbeelding blog 'Jij maakte mij mama' Achtergrond blur afbeelding

Jij maakte mij mama.


In april is het al weer 4 jaar geleden dat ik de test der testen deed... Een paar keer daarvoor was ik wel is wat laat en was de test tot mijn verdriet negatief maar niet die ene dag in april.. Het lijntje was wat vaag maar het was een 2de lijntje.. ik werd mama! Twee dagen na de test was mijn paniek dan ook groot toen ik ineens bloed verloor.. ik dacht dat ik je kwijt zou raken dat het kleine geluk wat in mij groeide dat dat weer werd afgenomen. Gelukkig bleek het om een innesteling te gaan en had jij je in trek genomen in mijn buik. Samen groeide we. Ik genoot van jou en was tegelijk ook bang, bang dat ik geen moeder kon zijn, bang om je te verliezen, bang dat ik de bevalling of het groot brengen niet zou kunnen... met 25 weken kreeg ik elke dag harde buiken welke soms ook zeer deden. Ik moest het rustig aan doen want anders zou ik wel eens vroeg tijdig gaan bevallen.. tja, rustig aandoen dat was wel een ding.. met 35 weken mocht ik niks meer doen. Je lag ingedaald en klaar om de wereld te verkennen maar het was te vroeg en ik had bank/bed rust.. de dagen kropen voorbij tot 37 weken.. ik mocht weer leven. En dat deed ik 3 dagen daarna kondigde jij je aan. Na een bevalling van 15 uur waarvan 17 minuten persen kwam jij ter wereld! 

Vigo Jayke werd jou naam. Jou baby tijd was intens en heerlijk tegenlijk. Je kleefde letterlijk aan mij en kon niet zonder mijn borst.. het voelde heerlijk zo gewild te zijn maar was ook zwaar want ik kon niet eens 5 sec naar de wc of je huilde al.. toen je een jaar werd veranderde dit gelukkig.. je kon al zelfstandig langs de bank lopen en met 13 maanden liep je zelfs al los. Mijn baby werd in eens groot en kon steeds beter zonder mij. Papa werd jou nieuwe held. Je creërde een sterke band met papa, wat ontzettend fijn was want ik kon eindelijk weer een beetje ademen maar ik voelde me toch ook wel een beetje vervangen hoor 🤭. 

Toen jij 16 maanden oud was ontdekte ik dat jij er een broertje of zusje bij kreeg en man wat heb ik de eerste paar dagen na dat ik er achter kwam gehuild. Van blijdschap maar ook van schuldgevoel. Jij was nog altijd heel gehecht aan mij en de borst maar het begon zeer te doen en ik besloot te stoppen met voeden.. en hop weer dikke tranen terwijl jij aan het huilen was voor de borst.. man hoe ga ik dit doen als je broertje er is! Na 2 dagen was het over en was er geen borstvoeding meer.. niet meer een jij en ik moment. In Oktober 2018 kwam dan je broertje.. snachts om half 5 kreeg ik weeen en besloot zachtjes te bellen met de verloskundige.. jij hoorde dit en werd wakker.. en echt niet dat jij weer ging slapen. De verloskundige luisterde naar het hartje en jij kwam er nieuwschierig bij staan. Oma haalde je rond 6 uur op en wij gingen richting het ziekenhuis, na 7 min persen werd ook jou broertje met een rot snelheid geboren.. tegen 11 uur kwam jij eindelijk thuis. Meteen wou jij knuffelen met je broertje. En nog steeds ben jij super zorgzaam voor je broertje. 

Inmiddels ben jij 3 jaar oud lieve Vigo en wat heb jij al veel gezien en gehoord. Je broertje is een zorgenkindje zonder dat we weten wat er is. Jij fiets en beweegt zo goed als jij dat kan mee tussen de opnames van je broertje mee.. je band met papa is alleen maar hechter geworden en inmiddels kan je het ook weer wat meer vinden met mij.. jij verteld aan iedereen die je tegen komt met trots dat Vinz JOU broer is.. en dat jij al bijna naar school mag (november dit jaar). Je zit midden in de peuter pubertijd, wat natuurlijk soms ook grappige moment opleverd, je houd van knuffelen, mario spelen en van de kat plagen.. maar vooral van lekker dicht tegen mij aan zitten of liggen. Ook met Vinz knuffelen of hem plagen doe je graag.. je bent met recht een boefje die zo ontiegelijk slim is en weet wanneer er wat is met Vinz.. ik gun je zo graag een zorgeloos bestaan lieve Vigo! Ik gun je de wereld en laten wij nog miljoenen van die gekke, hectische, chaotische,boze,huil dagen hebben. Ookal kan ik je soms achter het behang plakken en weet ik niet goed meer wat te doen, jij bent mijn liefde, mijn hart en mijn ziel! 

Want jij maakte mij mama en daarvoor ben ik jou eeuwig dankbaar mijn kleine,grote,knappe,lieve Vigo! 

Liefs mama! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je