{{ message.message }}
{{ button.text }}

Jij lijkt op.. jezelf!

Vanaf de geboorte zie ik in onze dochter een mini versie van mezelf.  Voornamelijk qua uiterlijk, maar zeker ook qua innerlijk. Ik voel me dan trots en het is ook fijn als mensen zeggen: goh, wat lijkt jou dochter op jou! Ze is mijn mooie, lieve meisje. Mijn kleine prinses. Mijn pracht! En hoe fijn is het dan om te horen dat ze op jou lijkt.

Afbeelding blog 'Jij lijkt op.. jezelf!'
Wie kent het niet? Overal waar je komt hoor je het weleens, op wie je kind lijkt. Bij ons is dat dus ook het geval, vooral bij mijn schoonfamilie.  Hoe vaak ik al wel niet heb moeten aanhoren dat onze dochter zoveel op haar papa lijkt en op mijn schoonmoeder en ach doe eens gek.. ze heeft ook wel wat weg van de oma van mijn man. Vinden ze zelf dan. Maar, nu komt het. Onze dochter kan af en toe wel eens een beetje een klein driftkikkertje zijn (welk kind niet?), maar dit herkennen ze niet in mijn man, dus ja.... je voelt 'm vast al aankomen? Dat zal ze dan wel van haar moeder hebben. Juist! en bedankt he. Vanaf de geboorte zie ik in onze dochter een mini versie van mezelf.  Voornamelijk qua uiterlijk, maar zeker ook qua innerlijk. Ik voel me dan trots en het is ook fijn als mensen zeggen: goh, wat lijkt jou dochter op jou! Ze is mijn mooie, lieve meisje. Mijn kleine prinses. Mijn pracht! En hoe fijn is het dan om te horen dat ze op jou lijkt. Zou het niet heel vreemd zijn als onze dochter niet op haar papa of mama zou lijken? Wij hebben haar toch echt gemaakt, dus 50% papa + 50% mama = 100% onze dochter. Ze heeft van iedereen wel wat, uiterlijke en innerlijke eigenschappen. Maar ze is geen kopie van ons, ze is een eigen mensje met haar eigen uiterlijke kenmerken en haar eigen innerlijke eigenschappen. Laat ik nu eens zeggen wat ik vind: Ze lijkt vooral veel op zichzelf!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je