Snap
  • Kind
  • #kids
  • #heftigverhaal
  • alleenthuis
  • tweekeernadenken

Je kindje alleen thuis laten..

Kan het of kan het echt niet?

Lees even dit verhaal (geschreven door een politieagent) en misschien wel bekend bij jullie (en dus echt gebeurd).

We krijgen een melding van een aanrijding met letsel, waarbij een fietser door een auto is aangereden. We treffen een jonge vrouw aan die een flinke hoofdwond heeft en niet aanspreekbaar is. Het ziet er ernstig uit, de vrouw bloedt uit haar neus en oren. Het is snikheet, de zon brandt en het is zeker 30 graden. Het ambulancepersoneel arriveert en neemt de zorg van ons over. Maar wie is de vrouw? Ze heeft wat los geld en een bankpasje in haar zak, maar verder totaal niets waar wij uit kunnen opmaken wie ze is. Met spoed gaat ze met de ambulance naar het ziekenhuis. Als we ongeveer twee uur later klaar zijn op de plek van het ongeluk en alles opgeruimd is, rijden we naar het ziekenhuis. De fiets van de vrouw wordt op het politiebureau geplaatst. In het ziekenhuis vertelt de verpleegkundige dat ze nog niet weten wie de vrouw is, maar wel dat ze kort geleden bevallen moet zijn. Maar waar is de baby? Ik heb hier geen goed gevoel bij.

Stel; je hebt twee (of meer kindjes). De jongste slaapt net - EINDELIJK - maar shit, de oudste moet worden opgehaald van school. Wat doe je? Trek je een sprintje en laat je je kind voor heel even alleen of toch wakker maken, snel meenemen en samen de oudste ophalen? Natuurlijk hebben we het hier dan wel over jonge kindjes (onder de acht).

Ben heel benieuwd hoe jullie dit doen en of jullie dit zouden kunnen? Zelfde geldt natuurlijk voor een kind en heen-en-weer-rennen naar de winkel oid! Of samen uit eten in het hotel, terwijl je kindje een paar verdiepingen boven je ligt te slapen.. 

Zelf heb ik dit nooit gedaan en - zeg ik nu - ga ik dit ook nooit doen. Ik ben echt veel te bang dat er iets gebeurt. Ik zie 282828 spook scenario’s, vind ze beiden nog veeeel te jong om alleen te laten en zou dit simpelweg dus ook gewoon niet kunnen. Ik durf nu al amper de container aan de weg te zetten en de kids binnen te laten.

Hoe staan jullie hierin? Doen jullie dit? En vanaf welke leeftijd zouden jullie je kinderen even alleen thuis laten?

p.s. met de baby (van jawel een paar weken oud!!!) en de mama is alles gelukkig goedgekomen. 

3 jaar geleden

Ik heb het nooit gedaan en zou het ook nooit doen en dat geef ik mijn kinderen ook mee. Ik vergeet het verhaal van mijn oma nooit meer... Zij heeft 3 kinderen en die 3 kinderen moesten naar school, net als de kinderen van een kennis. Zij had (volgens mij) 4 kinderen, waarvan 2 op school gebracht moesten worden. De jongste 2 had ze naar bed gebracht en zo bracht ze dus de andere kinderen naar school. Daarna even snel langs de supermarkt net zoals mijn oma deed. Buiten de supermarkt zien ze de brandweer met toeters en bellen voorbij rijden. De vraag die bij ze opkomt is: "Waar zouden ze naartoe gaan?" Het antwoord kwam al snel... Naar het huis van mijn oma haar kennis... Stond in de brand.. Beide kinderen die in bed lagen waren omgekomen. Je kunt het jezelf nooit vergeven als dit je overkomt. En zo zie je ook in dit verhaal... Ik hoop dat de baby snel gevonden is en dat de moeder er uiteindelijk goed Voorweg is gekomen.

3 jaar geleden

Ik heb dit nooit gedaan. Mijn moeder heeft vroeger een dodelijk ongeluk gehad terwijl ik met 3.maanden alleen thuis in bed lag. Uiteindelijk ben ik toen door de politie uit bed gehaald en bij de buren gebracht. Dit weet ik natuurlijk niet zelf meer maar toch heb ik het om die reden nooit gedaan. Je weet het maar nooit een ongeluk zit in een klein hoekje.

3 jaar geleden

Bij ons is de school 1 straat verderop, ik zou dus mijn baby laten slapen en snel me kleuter ophalen. Maar indien de school niet op deze afstand zat, zou ik dit niet doen.

3 jaar geleden

Ja ik deed dat wel...Maar met een briefje op zak, met adres en dat er een kindje thuis lag te slapen. Telefoon die als babyfoon kon worden gebruikt op de babykamer. En super voorzichtig. Gelukkig altijd goed gegaan.