{{ message.message }}
{{ button.text }}

Je kind 2 talig opvoeden

Wij hebben besloten om onze dochter en nieuwe spruit 2 talig te gaan opvoeden. Waarom zou je zeggen…. Mijn broer woont al jaren in Amerika en heeft een Amerikaanse vrouw en een dochtertje van bijna 3. Zij vrouw en dochter spreken geen Nederlands. Voor ons hier in Nederland is het redelijk makkelijk om je kind als 2de taal Engels te leren, denk alleen maar aan programma’s als Dora & Diego. Daar leert je kleintje al spelende wij Engelse woorden. Dit weekend waren de twee kleine meisje bij elkaar, Megan die van ons en Sophia die van mijn broer. Ik had tijdens het ontbijt alle twee de meiden bij me zitten en ik sprak met Megan Nederlands en met Sophia Engels……….en toen gebeurde er iets heel verwonderlijks, voor mij althans, Megan herhaalde de Engelse woorden van Sophia! Ze begreep zelfs wat ik tegen Sophia zei. Ik had dit helemaal niet verwacht omdat we nog helemaal niet bezig zijn geweest met het oefenen van Engelse woorden. Op de leeftijd van Megan, nu 21 mnd, zijn het net kleine kopieer apparaatjes en herhalen ze alles wat je zegt. Ik krijg dan ook de indruk dat dit het moment is om de woorden die ze in het Nederlands heel goed beheerst nu ook in het Engels kan gaan leren. Ze beheerst al heel erg veel woorden dus het zal nog even een opgave voor papa en mama gaan worden welke worden we het eerst gaan leren hoor maar daar komen we wel uit. Woorden die ze er de afgelopen tijd weer bijgeleerd heeft: - Been - Knie - Billen - Buikie: d’r buik……lijkt me duidelijk - Oor - Neus - Mond - Hoofd - Hond - Poes - Biets: Dat is een fiets - Bietsen: Ja dat zijn meerdere fietsen bij elkaar - Motos: een moter, en ook meerdere motorer - Vogie: Dat is een vogel - Pippers: Slippers - Pik: Je denk wat zegt zij nou?? Dat is een kip :) ze wijst dan naar een plaatje van een Kip - Pis: Dat is een Vis - Slapen - Bed - Zitten - Binnen - Buiten - Boot - Zee - Strand Oehh ik ben er nog lang niet en nu is die lijst al zo lang! Wat ze kan heel goed duidelijk maken wat ze wil. Vandaar dat we nu besloten hebben om ook te gaan beginnen met haar 2de taal. Waar ik wel nieuwsgierig naar ben is of jullie die ook zouden doen, en hoe doen jullie dat?  

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je