{{ message.message }}
{{ button.text }}

Je groeit maar door

Afbeelding blog 'Je groeit maar door' Achtergrond blur afbeelding

Toen je werd geboren, was ik daar niet bij. Nouja, natuurlijk was ik er wel, maar ik sliep. Algehele narcose, dat was beter voor ons alle twee. Doodsbang was ik vantevoren, bang dat ik je niet zou herkennen als je was geboren. Bang dat de manier waarop je werd geboren schadelijk was voor onze band. Maar dat was niet zo. Toen je op mijn buik werd gelegd wist ik meteen dat jij van mij was. Dat je bij mij hoorde, bij ons. Ik voelde enorm veel liefde. Voor jou, mijn prachtige dochter.

Soms vraag ik me af of ik niet te weinig van je babytijd heb genoten. Misschien was ik teveel bezig met hoe je zou worden, met je eerste lachjes en stapjes. Misschien stond ik te weinig stil bij het moment. Misschien wilde ik zo graag weten hoe je zou zijn als je groter was, dat ik vergat te kijken naar hoe klein je nog was.

En nu ben je alweer bijna 3. Je eerste week peuterspeelzaal zit er op. Het viel niet mee voor je, ineens zonder papa en mama. Maar zal ik je eens iets verklappen? Voor ons viel het ook niet mee. Je wordt zo snel groot. Veel te snel.

Kom je even bij me? Laat me even goed naar je kijken. Naar hoe klein je nog bent, naar hoe groot je al bent. Naar hoe eigenwijs je bent, hoe lief, hoe dwars, hoe bijdehand.

En ik geniet, van jou. Van nu, van het moment. Terwijl de was zich ophoopt en de afwas op me wacht, kijk ik naar jou. En ik knuffel je, kus je op je mooie bolle wangetjes. En ik voel de liefde door mijn aderen stromen. Ik hou van jou, zoveel. Hoe klein of groot je ook bent.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je