{{ message.message }}
{{ button.text }}

Jakkes, het is weer zover...

​Het is nog geen zes uur s’morgens en Wessel is al eventjes wakker dus tijd om op te staan en de geur komt me op de trap al tegemoet...

Afbeelding blog 'Jakkes, het is weer zover...'

Het is nog geen zes uur s’morgens en Wessel is al eventjes wakker dus tijd om op te staan, de geur komt me op de trap al tegemoet, een combinatie van een penetrante maar ook een zoete weeïge lucht. Nee he?…Het zal toch niet??

Ja hoor…ik doe zijn kamerdeur open en de onmiskenbare geur van ochtendurine en poep komt me tegemoet. Het is weer eens zover. Sinds een jaar is Wessel overdag zindelijk maar s’nachts gaat het vaak nog mis. Zijn dag en nachtritme zijn omgedraaid dus meestal heeft hij in de nacht meer aandrang om te plassen. We hebben hier al van alles op geprobeerd te doen. Hij kleed zichzelf s’nachts helemaal uit dus zijn pyjama vastgemaakt als een soort boxpak, s’nachts eruit om te plassen met als gevolg dat hij niet meer wilde gaan slapen en toen hij vorig jaar nog een luier droeg hebben we deze zelfs, met succes, een tijd met ducttape vastgeplakt zodat die niet uitging. Maar onze kleine Houdini krijgt alles open en uit, dus ook zijn luier. Dit heeft dus geen enkele zin meer. Sinds een jaar is niet teveel drinken en goed naar de wc voor bedtijd eigenlijk de beste remedie. Maar meestal hebben we s’morgens een feestje. Gelukkig blijft dit meestal beperkt tot een flinke plas wat helaas wel onder zijn matras loopt en zo dus overal zit.

Vanmorgen was het dus anders, blijkbaar heeft hij moeten poepen en heeft dit keer niet geroepen dat hij naar de wc moest en heeft het maar in zijn tent gedaan.
Alles, maar ook daadwerkelijk alles zat onder….Zijn deken, zijn matras, de knuffelbeesten, de wanden van de tent zijn voorzien van een prachtige tekening maar vooral Wessel is besmeurd. Blijkbaar heeft hij even lekker gekleid want zijn handen zijn vooral voorzien van een lekker laagje….Ik kan helaas niet omschrijven wat dat zo vroeg op de ochtend met je doet, maar vrolijk wordt je er in ieder geval niet echt van. Een lekker begin van de dag..
Dus zoals we inmiddels wel gewend zijn; onder de douche, schrobben en vooral zijn handjes wassen met tandpasta (Echt waar..de remedie om de geur eraf te halen!) Verder wordt het dus de hele ochtend wassen en zijn tent weer grondig uitsoppen.

Boos kun je er niet om worden. Maar verdrietig maakt het je wel op deze momenten. Hij is al acht, hoe lang zal hij dit nog blijven doen? Van een baby of peuter kun je het verwachten en is de poep nog van een heel ander kaliber. Het is bekend dat kindjes met SMs dit doen en het ook helemaal niet vies vinden, dus we zijn al een tijd bezig met het aanleren van een script om te roepen als hij moet s’nachts. Ik hoor hem namelijk nog altijd via de babyfoon. Het werkt helaas nog steeds niet altijd even goed…Ik zal hem over een paar weken echt verschrikkelijk gaan missen doordeweeks maar dit lastige stukje van Wessel mag wat mij betreft heel snel voorbij gaan. Ik ben bekaf en ga zo eerst maar eens rustig bijkomen…..Jakkes…

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je