Snap
  • Kind
  • post

Is dit serieus.....de naam van je kind?

Ik ben wel eens nieuwsgierig welke gekke namen jullie zijn tegen gekomen in jullie omgeving

Je ziet het steeds vaker dat ouders een zo origineel mogelijke naam willen verzinnen voor hun kinderen maar slaan we niet een klein beetje door? Weet je wel wat je een kind aan doet met zo'n unieke naam? Of gaan we die unieke naam straks veel meer horen en is het dan helemaal niet gek meer?

Bij een bekende Nederlander vraag ik me nog steeds af of dit echt de namen van haar kinderen zijn of dat ze niet wil dat we weten hoe ze echt heten.....want wie noemt zijn kinderen nou: Mensje, Bloem en Zus?

Maar is het niet zo dat we voorheen niet ook moesten wennen aan namen zoals: Sterre, Vlinder en Madelief en zijn dit nu niet hele normale namen geworden?

Ik denk zelf dat je heel erg moet uitkijken met hoe uniek je kindernaam moet zijn want ze moeten hun hele leven er mee doen. Je wil niet dat je kind op school gepest word doordat de voornaam zo vreselijk lag wekkend is. Je hebt al vaak dat achternamen gebruikt worden om te pesten, maar daar kan je niks aan veranderen maar de voornaam kies jij uit voor je kind.....

De gekste naam die ik ooit gehoord heb is: Jupiter

Welke naam was voor jullie het gekste en hoe reageerde je toen de naam bekend werd?

10 jaar geleden

hahaha ja die is ook best heel erg! Apple......of ik vroeg niet welke telefoon je hebt ;-)

10 jaar geleden

Apple geloof dat dei van gwyneth paltrow zo heet nou dat snap ik ook niet dan denk je ook niet na als je kind op school zit straks goh wat heb jij in je fruitbakje een appel nee ik vroeg wat je bij had niet hoe je heette

10 jaar geleden

Echt waar? Ik wist niet dat het een Scandinavische naam was.

10 jaar geleden

Leuke naam Moontje! Eean dan he ;-) niet de naam die je op je werk tegenkwam!