Snap
  • Kind
  • post

iPad verslaafde kleuter, wat te doen?

Onze zoon van 2 is helemaal verzot op de Ipad, best wel eens moeilijk want je ziet dat zijn ontwikkeling er wel door vooruitgaat, maar hij kan bijna niet meer zonder! Ben op zoek naar tips en trucs om hier goed mee om te gaan.

Onze zoon van 2 is helemaal verzot op de Ipad, best wel eens moeilijk want je ziet dat zijn ontwikkeling er wel door vooruitgaat, maar hij kan bijna niet meer zonder!

In eerste instantie was het leuk omdat hij veel leert van de apps en zijn eigen filmpjes en spelletjes speelt, maar nu wil hij bijna niet meer zonder en zeker vlak voor het slapen gaan gilt hij om de iPad, omdat we die niet geven. Het is best moeilijk om duidelijk te maken wanneer wel en wanneer niet, want dat besef is er nog niet bij een kleintje van 2. Natuurlijk doen we er alles aan om hem op andere manieren bezig te houden, de tablets te verstoppen e.d. Maar een goede tip zou welkom zijn, hoe hier mee om te gaan.

Het blijft wel belangrijk dat hij in zijn ontwikkeling gebruik blijft maken van de iPad of gelijkwaardige, zodat hij een streepje voor heeft in de toekomstige ontwikkelingsfase in mijn opinie.

Het mooie is dat er zoveel apps zijn die zijn ontwikkeling bevorderen, en hij heeft hier ook duidelijk erg veel plezier in. Is ook al apart te zien hoe goed hij er mee omgaat, het feit dat hij al de ins en outs kent hoe met de iPad om te gaan en plezierig is soms ook wel dat als wij even druk zijn, het hem ook goed bezig houdt.

Hoe denk jij er over, en wat zou jij doen om dit goed in balans te brengen? Hoor graag tips en trucs!

10 jaar geleden

Ik denk dat je hem een tijdje helemaal weg moet doen! Laat hem er een op spelen als de batterij bijna leeg is en ervaren dat als hij uit is de ipad het niet meer doet. Leg ook uit dat hij nu uit is en het niet meer doet. maak er een verhaal van dat de ipad slaapt, hij slaapt toch ook? Dat is missschien een beetje een gek verhaal, maar wat begrijpelijker voor hem. Wat je zelf al zegt, er is weinig tijdsbesef en jonge kinderen raken gewoon gewend aan bepaalde patronen. Probeer iets anders leuks te gaan doen met je zoon. Samen puzzelen, of een stickerboek (stickers bij de juiste plaatjes plakken). Kleien, samen een toren bouwen en omgooien of verstoppertje spelen. Maak hem enthousiast door eerst zelf 'te gaan spelen' en door te zeggen dat je het zo leuk vind. Het zal wel even duren voordat hij bij je komt en stopt met gillen maar uiteindelijk vinden kinderen aandacht van papa en het samen spelen toch leuker dan het boos zijn en gillen. Ik zal de ipad uit het zicht leggen en zelf alleen er mee bezig gaan als hij het niet ziet (misschien lastig ivm werk). Als je na een tijdje hem toch weer een keer wil laten spelen leg dan uit dat hij 1 spelletje mag doen en dat de ipad dan weer weg gaat (5 minuutjes zal hij niet snappen, maak met hem een afspraak die hij snapt en waar je hem aan kunt houden). Hij zal schreeuwen en gillen. Zeg dat je snapt dat hij boos is maar dat jullie hadden afgesproken 1 spelletje! Lijdt de aandacht weer af met een leuk samen spel. Ik zie bij ons thuis dat mijn dochter ook in fases eerst met het een speelt en dan met het andere. Ik leg daarom een aantal dingen een tijdje weg. We hebben nu bijvoorbeeld heel veel blokken op haar speeltafel gelegd en bouwen veel samen. Sochtends wil ze als eerste bouwen! Een tijdje geleden hadden we er fisherprice huisjes opstaan en speelden we samen met haar rollenspelletjes met de poppetjes.

10 jaar geleden

Mijn zoon is ook 2 en dol.op.me ipad Hij is zo handig en zo slim dat io versteld sta en praat als.eeb advocaat Hij kan wel.zonder want we spelen met.lego of in de speeltuin wandelen met dani onze hondje hij leert verantwoordelijkheid En dat vindt ik belangrijk Hij is kind maaren hij ravot nog steeds in het zand eb speelt Met ze.lego.samen met.mama en ooa en oma Laat ze lekker.er gaat een neiuwe wereld.voor.onze kinderen open ze.moeten er vlug bij zijn ben dol.op.me zoon

10 jaar geleden

oh behalve het tv gedoe dat kijkt ze elke avond voor slapen gaan en 's ochtend bij het wakker worden ffkes.(en als ze ziek is of vies weer dan wat vaker maar wordt er net zo hard gespeeld)

10 jaar geleden

helemaal goed verwoord (ook al neem ik een ander standpunt aan haha).