{{ message.message }}
{{ button.text }}

international babywearing week

Toevallig valt de week van de opvoeding dit jaar deels samen met international babywearing week. Hiermee doe ik wel wat, dragen geeft zoveel

Afbeelding blog 'international babywearing week' Achtergrond blur afbeelding

De international babywearing week loopt van 5 oktober tot 10 oktober. We zitten er middenin. Ik ben zo'n moeder die haar kind draagt in een doek. Elke dag weer. Ook al is ze inmiddels bijna 2 dagelijks zit ze wel even in de doek of drager. Dit is een keuze voor een groot deel uit gemakszucht. Je peuter bij je dragen is zo makkelijk! 

Tijdens de boodschappen rent mijn kind niet weg, ze zit veilig op mijn rug, mama hond hond, mama gogel! mama, die leuk! Mama auto! Alles wijst ze aan, en het is heerlijk die interactie te hebben.

Ik kan mijn huishouden doen, stofzuigen, dweilen, strijken, zelfs koken kan prima met een kind op mijn rug. Ze kan zich nergens aan branden, ze zit namelijk achterop, en ik heb weinig omkijken naar wat ze doet. Intussen stop ik stiekum vast wat groente ofzo in mijn kind door waar ik mee bezig ben achteruit te geven.

Het bedje waar ze overal slaapt. Mijn dochter is slecht in het slapen alleen in bed, vanaf dag 1 was dat stom. We slapen in de nacht met zijn allen in het grote bed. Overdag samen in bed is niet altijd haalbaar, de draagdoek biedt uitkomst. Ik slinger mijn dochter op mijn rug, en doe het huishouden. Langzaamaan voel ik steeds vaker haar hoofd in mijn nek. Heerlijk. En zo slaapt ze in. Ik heb beide handen vrij, en een heerlijk slaapkopje op mijn rug!

Het bos of ongelijk terrein! Ooit geprobeerd met een buggy? Diep respect voor ouders die ploeteren met die kleine wieltjes door de modder. Ik heb mijn kind op mijn rug, en heb alle denkbare bewegingsvrijheid.

Weinig bagage. Ik ga op vakantie zonder campingbed en kinderwagen of buggy. 1 lap stof, en ik heb alles, een bed, een kinderwagen, een manier om van een gewone stoel een kinderstoel te maken! Alles zit in die ene doek! Alles behalve uiteraard het autostoeltje.

Ik spaar mijn sportschool uit. Elke dag iets in het huishouden doen met 11 kilo kind op mijn rug, met bepakking is een work-out. Net als boodschappen doen  met kind op je rug, ik train met mijn kind in het dagelijks leven!

Altijd een back-up bij je als je kind wil lopen, en toch moe wordt. Mijn meisje is in de LOPEN leeftijd. Altijd wil ze lopen. In de dierentuin en overal. Soms is ze dat toch zat, soms niet. Wat is het heerlijk om een simpele lichtgewicht, weinig ruimte innemende back-up te hebben!

Heeft dragen ook nadelen?

Leuke dragers en doeken heb ik nooit genoeg, dus een kostbare aangelegenheid, hoewel het hier heel erg meevalt. Ik ben er te nuchter in, maar een tweede doek, voor als de eerste in de was zit, een drager voor mij, een drager voor mijn man, een ringsling is wel binnengeslopen.

En deze week is het babywearing week, wat ik daarmee doe? Vooral meedoen met leuke win-acties voor nieuwe dragers, nieuwe doeken. Winnen zal ik wel niet, maar dromen over mooie doeken maakt me ook al blij!

Ik geniet heerlijk van het dragen van mijn kindje, en ben benieuwd of ik alle voor en nadelen eruit haal. Welke voordelen vind jij bij het dragen of niet dragen van jouw kindje?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je