Snap
  • Kind

Ilse en muziek op schoot

Al weer even gaan wij weer naar muziekles hier een verslagje van de afgelopen lessen.

Na de vorige muziek lessen waar Ilse zich goed vermaakte zijn we ergens anders gestart. Dit omdat het dichterbij huis is. Even 5 minuten fietsen en we zijn er. 

De lessen zijn bij de muziek lerares thuis en het clubje is lekker klein. 7/8 kindjes. Ilse vind het erg leuk. De eerste keer zei ze gelijk haaaaai tegen de "juf". En stapte zo naar binnen. Ze vond het wel spannend, maar na haar wen minuutjes was ze gelijk weg.Ze gaat nu elke keer alle papa en mama's even hoi zeggen. Kruipt gewoon erbij op schoot. Ook de gitaar die de juf speelt vind ze leuk. En Bertje de knuffel die aan het begin en einde van elke les komt is haar favoriet. Ze loopt nu al weken " Bertje" te roepen.  (Bertje is een een soort ijsbeer die de kindjes uit het mandje mogen halen als we het welkoms liedje en afscheids liedjes zingen)

Ook worden er elke les diverse instrumenten te voorschein gehaald waar mee de kindjes ook muziek mogen maken. Ilse vind dit de ene keer leuker dan de andere keer.

Vandaag was het de beurt aan de zee trommel. Ilse kreeg van een ander kindje daar een klap mee, omdat ze opde schoot van zijn mama kroop. Ze gaf geen KIK tot ze bij me was. Ik schrok maar moest erna erg lachen omdat ze echt half rennend naar me toe kwam en daarna pas een kreet gaf van kijk is wat hij deed. 

Na de muziek les is er altijd even een koekje en limonade drinken met de anderekindjes. Ilse weet dit maar al te goed en roept dan hard koekje. En gaat dan lekker spelen. Vaak staat ook diezelfde dag of de dag er na een filmpje van een liedje van de les op YouTube en een mail met geluids fragmenten en teksten van de liedjes die we gezongen hebben. En die luisteren we dan thuis samen ook vaak nog een paar keer Ilse vind dit ook echt heel leuk en danst dan op haar manier en zingt er dan ook nog wel is bij.

Volgende week is alweer de laatste les maar we gaan zeker door. Omdat Ilse zichtbaar geniet en ik het zelf ook erg leuk vind. 

7 jaar geleden

Leuk om te lezen hoe ze zich vermaakt. Heeft ze nog steeds eenzelfde reactie op muziek en instrumenten? Is het plan om ook met Merel iets soortgelijks te doen?

8 jaar geleden

Op http://www.muziekmethetjongekind.nl kunt u alle Muziek op Schoot cursussen vinden (per provincie). Tegenwoordig worden er door heel het land wel cursussen gegeven, dus hoop dat u er eentje bij u in de buurt kunt vinden!

8 jaar geleden

Oké, ja ik snap dat wel hoor, zo leuk voor de Kids en zeker leerzaam vooral op sociaal gebied! Ik ga kijken of we dat hier ook hebben dankjewel voor de tip x

8 jaar geleden

Wat leuk dat jullie die filmpjes krijgen zodat je thuis ook nog kan herhalen! Na al die muziek lessen staat Ilse straks vast te trappelen om de volgende stap te nemen. Dansen!