{{ message.message }}
{{ button.text }}

Spreken in twee talen

Elk kind heeft een andere ontwikkeling dus ook qua spreken. Maar hoe zit dat als je kind tweetalig wordt opgevoed?

Afbeelding blog 'Spreken in twee talen'

Ken je ook die ouders die altijd maar alles van hun kind vergelijken met dat andere kind? Dan natuurlijk wel het liefst met dat kind dat net iets minder kan of iets achterloopt. Zo ook met spreken. Supertrots zijn de ouders wanneer hun kind het eerste woordje eruit gooit en logisch natuurlijk.  Voor je er erg in hebt kent je kind al aardig wat woorden en gaat het zelfs korte zinnen gebruiken. Maar wat nou als je je kind tweetalig opvoedt zoals wij dat doen? Van horen zeggen is het niet raar wanneer kinderen die tweetalig opgevoed worden minder snel gaan spreken en ook wat minder woorden gebruiken omdat ze meer woorden leren voor dezelfde dingen. Maar is dat echt zo? Of verschilt het gewoon per kind. 

Wij hebben bewust gekozen om ons kind tweetalig op te voeden zodat hij beide talen vloeiend leert en zo ook met de familie in het buitenland goed zal kunnen communiceren. In de praktijk houdt dat dus in dat we ieder onze eigen taal gebruiken in de communicatie met ons kind. Op zich is dat al best een aardige uitdaging.  Maar hij is inmiddels 21 maanden en zegt alleen nog maar mama, baba/papa en wat brabbelwoorden. Niet echt een uitgebreide woordenschat dus. Dat roept natuurlijk de vraag op of we er goed aan doen en hij gewoon wat later gaat praten?

De wetenschap dat zijn woordenschat vanaf een jaar of negen ongeveer even groot is als een kind dat maar een moedertaal heeft zorgt ervoor dat ik ons gekozen pad blijf volgen maar het is soms wel frustrerend niet te weten of je keuze de juiste is.

 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je