{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ik wou dat iedereen door de ogen van een kind kon kijken.

Afbeelding blog 'Ik wou dat iedereen door de ogen van een kind kon kijken.' Achtergrond blur afbeelding

Oké, ik ben hier niet heel goed in, dit onderwerp goed onder woorden brengen vindt ik moeilijk, maar ik ga het proberen!
Thuis praat ik er over met Melvin en zie en hoor ik aan alles dat het hem raakt! Toen ik de reacties onder de posts van @bol_com en @hemanederland zag schrok ik nogal en eigenlijk is dat nog zacht uitgedrukt! Ik moest hier iets mee en schreef het van me af, lezen jullie mee?

Onderscheid
Dat er, bewust en onbewust, onderscheid gemaakt wordt op basis van een andere kleur, geloof of voorkeur weten we allemaal. Maar ik vind het zo pijnlijk om te zien wat voor (haatdragende) reacties er worden geplaatst onder een foto van een kind én richting dat kind. Een kind, met een niet-witte huidskleur, verkleed als sinterklaas. Cultuur shock? Kijk vooral even naar die stralende ogen, dat gun je toch elk kind?

En dan onze Maeyson, gek op de sint! Onze Maeyson met zijn prachtige huidskleur, onze Maeyson met zijn fantastische haren! Mijn moederhart doet pijn bij het zien van al die nare reacties, dat ze een "zwart" kindje hebben uitgekozen die een sint pak aan heeft en dat dát niet oké zou zijn!

Schaamte
Waar gaat het toch heen met Nederland?! Ik heb plaatsvervangende schaamte voor deze reacties, echt! Het is niet zwarte, gele, oranje of zilveren piet wat voor kinderen belangrijk is. Het is de aandacht, de spanning en de cadeaus..

Tradities
Tradities.. als je er onderzoek naar doet merk je dat er veel veranderd is als het gaat over het sinterklaas feest. De belangrijkste boodschap is volgens mij altijd geweest: "wees goed voor je medemens" (ooit zetten de armen hun schoen, en werden deze gevuld door de rijken).

Dit is onze mening, wellicht een 'gekleurde' mening. Wij maken bij deze ook een statement, met onze meest prachtige sint! Voor kinderen maakt het namelijk niets uit! Groot of klein, dik of dun, zwart of wit, Sint of piet! Kinderen zijn ons grootste voorbeeld, laten we ervan leren!

Zo, dat moest er even uit! En mocht je je afvragen, waar heeft ze het over? Bekijk dan vooral ook even onderstaande foto's voor een kleine greep uit de reacties onder de post van @bol.com. Heel benieuwd hoe jullie hier over denken.

Afbeelding blog 'Ik wou dat iedereen door de ogen van een kind kon kijken.'
Afbeelding blog 'Ik wou dat iedereen door de ogen van een kind kon kijken.'
Afbeelding blog 'Ik wou dat iedereen door de ogen van een kind kon kijken.'
Afbeelding blog 'Ik wou dat iedereen door de ogen van een kind kon kijken.'
Afbeelding blog 'Ik wou dat iedereen door de ogen van een kind kon kijken.'

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je