Snap
  • Kind
  • Nieuws

Ik wil ook in het BRP! (Basis Registratie Personen)

In nederland worden levenloos geboren kindjes niet geregistreerd in BRP (Basis Registratie Personen) Dit moet en kan anders

   Het BRP (Basis Registratie Personen )is eigenlijk iets heel gewoons, en eigenlijk ook niet zo bijzonder! Het klinkt zo logisch en normaal dat al je kindjes hier in worden geregistreerd! 

 Toch is het niet zo en blijkt dit in één keer wel bijzonder en belangrijk te zijn als je bevallen bent van een levenloos geboren kind! De wet beschrijft (nu nog) dat levenloos een geboren kind alleen een "akte van levenloos geboren kind" krijgt, dus geen registratie in het geboorte register of overlijdens register. 

In mijn geval betekend dit dat onze Clavo Jonnic van der Molen niet "bestaat"! Eigenlijk is hij officieel niet eens geboren, terwijl ik er heel hard voor heb moeten werken en mijn eigen leven er bijna ook voor heb gegeven  (maar dat is een ander verhaal! ;-) ) Ook was Clavo voldragen hij is geboren met een zwangerschap van 39.4 weken! Hij overleed twee dagen eerder, Clavo is overleden door vette pech, hij is met de navelstreng in de knoop geraakt en daardoor is de bloedtoevoer afgesloten. Verder was hij kerngezond en de mooiste baby natuurlijk! :-)

Omdat hij in mijn buik is overleden is er alleen een akte van levenloos geboren kind is opgemaakt  (met geboortedag, zonder tijd). Op dit moment vind de wet dat je pas leeft als je uit de buik hebt geademd! Ik als moeder maar ook Clavo zijn vader en zus weten dat dit onzin zin is een kindje leeft in de buik! De baby Krijgt dingen mee van buiten af, reageert op muziek en stemmen tenminste onze Clavo wel! 

Zijn lieve grote zus is zo trots op hem! Ook mist ze hem nog iedere dag verschrikkelijk net als zijn trotse ouders! 

Eigenlijk ben ik hier toevallig achter gekomen: op de site mijn overheid.nl ging ik kijken bij persoonsgegevens onder het kopje familie, kinderen hier staat dus alleen onze oudste dochter en niet onze zoon Clavo! Uit navraag blijkt dit te komen door dat in de wet beschreven staat dat een kindje buiten de buik heeft moeten leven ,alleen knipperen met zijn ogen was voldoende geweest! 

Dit moet en kan anders, alleen kan ik dit niet alleen!  Maar met hulp van veel leden en veel bekendheid komt die verandering er ooit komen wel! wordt lid en deel!  

Bij voldoende leden/ bekendheid wordt er ook een handtekeningen petitie gestart! Als hiermee het aantal van 40.000 handtekeningen wordt behaald, is dit onderwerp een vergaderpunt bij de Tweede Kamer! Misschien lukt het ons met z'n alle om de verandering in beweging te brengen. Zodat alle levenloos geboren kindjes de erkenning krijgen die ze verdienen! 

Tot slot weten wij dat Clavo onze zoon en broertje is en dat hij en de herinneringen aan hem voort leven in onze hart! Ik vind dat Clavo en alle andere levenloos geboren kindjes recht hebben op een "bestaan" en "erkenning" na hun overlijden ook al hebben zij de pech te zijn overlijden in de buik!

Hartelijke groetjes, Mandy 

Trotse mama van Evi & Clavo☆

Bedankt voor je steun! En de petitie is in de maak! Binnenkort zal deze online komen en kunnen jullie deze tekenen! Ook jullie kennissen/vrienden/collega's en familie natuurlijk! ;-)

8 jaar geleden

Waar kunnen we tekenen!? Met tranen in mijn ogen gelezen bah wat een domme regels! Dit moet niet kunnen! Knuffel van ons!

Bedankt voor je steun! En dat dit voor jullie dochter wel goed is geregeld is eigenlijk niet meer dan logisch! Dit zou eigenlijk voor ieder kindje zo moeten zijn! Sterkte met jullie verlies!

Dank je wel voor je steun en de tip!