{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ik wil niet naar school!

Geen zin in verplichtingen? Behoefte aan vakantie? Schoolziek? Ik weet het niet.

Afbeelding blog 'Ik wil niet naar school!'

Vanochtend om 7 uur: "Mam, ik ben nog moe, ik wil niet naar school. Ik wil bij jou blijven!" Tja, dit hoor ik tegenwoordig wel erg vaak, van allebei de kinderen en dan ga je als moeder toch nadenken: is er iets aan de hand waardoor ze niet naar school willen? Een paar dingen die je je als ouders kunt afvragen om er achter te komen wat er aan de hand is:

  • Worden ze misschien gepest? (Het antwoord daarop lijkt "nee" te zijn, want als ik daar navraag over doe, hoor ik nooit iets bijzonders. Behalve dan het gebruikelijke gedrag tussen kinderen van deze leeftijd.)
  • Zitten ze niet lekker in hun vel? (Het antwoord daarop lijkt ook "nee" te zijn, hoewel de oudste wel eens moeite heeft met zijn broertje, maar ze zijn ook heel gek met elkaar.)
  • Is de lesstof op school misschien te makkelijk, waardoor ze zich vervelen, of te moeilijk, waardoor ze te veel op hun tenen moeten lopen?  (Te makkelijk zou voor de oudste wel het geval kunnen zijn, maar hij heeft (trots moment voor mij) besloten om met zijn juf te gaan praten om te vragen om moeilijkere lesstof. De jongste heeft ook veel uitdaging nodig, maar dat lijkt op dit moment erg goed te lukken op school, dus ik denk niet dat dit bij de jongste "het" probleem is.)
  • Zijn ze misschien gewoon erg toe aan vakantie? (Dat zou best wel eens het probleem kunnen zijn. Ze vragen me regelmatig wanneer ze weer eens kunnen logeren bij hun neefjes en nichtjes en wanneer we weer eens op vakantie gaan.)

Soms is er echt iets aan de hand, waardoor een kind niet meer naar school wil, maar (gelukkig) is het in heel veel gevallen gewoon een kwestie van verveling of behoefte aan vakantie. Ik denk dat dat, bij ons thuis, het geval is. Nog even doorbikkelen jongens, nog even en dan is het meivakantie!

Uitslapen, bij mama in bed kruipen, logeren, naar het zwembad of naar de speeltuin en daar dan uren blijven hangen, boekjes lezen, knutselen, bankhangen en geen haast! Heerlijk!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je