Snap
  • Kind

Ik staar je stil, kind!

Even snel naar de bibliotheek, alleen maar even de boeken terugbrengen en wegwezen... maar dan..

Het is een vrijdagmiddag, ik heb net dochter lief van school gehaald en die andere moest eigenlijk naar bed maar omdat wij zus lief moesten halen moesten we dit toch even uitstellen. Dit is zo'n dag waarop alles wat tegen kan zitten, tegenzit !

 Even snel naar de bibliotheek de boekjes terugbrengen want de bibliotheek is vandaag voor het laatst open. Anders moet ik helemaal naar de stad, parkeergeld betalen en nog een heel stuk lopen. Met mijn zwangere buik en twee kinderen meeslepen... nee dit zie je mij niet doen.

 Sta ik daar met tien boeken en een speeldoos in de ene arm en in de andere mijn zoontje. Voor mij staan nog zeker drie man in de rij en natuurlijk zul je zien dat op een dag als vandaag dat stomme apparaat het niet doet.

Dus niks ervan even inleveren en wegwezen. Ondertussen wil meneertje de boel gaan verkennen en begint te jengelen en vervelend te doen. Ik voel dat ik aangestaard word door een oude dame die mij aanstaart terwijl ze haar krant vasthoudt.  Ik stel mezelf gerust nog heel even dan ben je weg hou vol, niets van zeggen.. let it gooooo......

Vervolgens tien minuten later sta ik nog steeds in de rij, de computer is opnieuw opgestart en doet het weer, maar ondertussen heeft mevrouw bijna klaar voor het bejaardenhuis mij al zeker 10 keer aangestaard met een blik van je moet stil zijn in de bibliotheek. Een oud dametje voor mij staat de klooien met haar pasje en haar boeken, ik vraag of ze hulp nodig heeft.. maar ze knikt nee, ze denkt vast die dame lijkt uit het oost blok te komen en vertrouwt ze vast en zeker niet.

 Ondertussen kijkt mevrouw mij voor de zoveelste keer aan en nee nu knapt er echt iets van binnen. Ik kan mij niet stilhouden en ik moet en zal er wat van zeggen.

Ik loop naar haar toe en opeens duikt ze snel haar krant in, ze doet alsof ze me niet ziet maar ze voelt mijn aanwezigheid vast en zeker wel naast haar. " Pardon mevrouw, Ik zie dat u al meerdere malen naar mij kijkt en ik weet waarom u dit doet. U wilt dat mijn kind stil is. Maar mijn excuses mevrouw ik kan mijn kind moeilijk de mond snoeren zodat u in alle rust uw krant kunt lezen. Ik weiger ook om openbare ruimtes te moeten vermijden omdat mensen als u last hebben van het geluid wat mijn kind produceert. Het is nog maar een baby, sorry voor de overlast !'  Ze kijkt mij alleen maar aan en durft nog geen woord uit te spreken.  

Ondertussen loop ik terug naar het stapeltje boeken, wat ik op het krukje heb neergelegd eindelijk is het mijn beurd en kan ik weg uit dit mortuarium. Ik pak mijn kleine op en zeg kom schat, hier zijn geen lawaai makers gewenst ! Dit is de bibliotheek hier moet je stil zijn ! Ik zit in de auto en ik merk dat mijn hart echt te keer gaat, in mijn gedachtes gaan er allerlei vreemde gedachtes door mijn hoofd. Het liefst had ik haar willen zeggen als je stilte wilt ga je maar in je kist liggen, maar nee dat was wel erg onbeschoft geweest ! In onze gedachtes gaan er wel vaker van die rare dingen om, daarom is het maar goed dat niemand onze gedachtes kan horen....

8 jaar geleden

AHAHAHAHA ongelofelijk super leuke reactie haha. Goed gedaan jongen 1-1! haha christy je herkent het als iemand je aanstaart omdat ze je kindje leuk vinden... dan verschijnt er vaak een lach ofzo...maar die van mij vond ze echt niet leuk hoor...

8 jaar geleden

Goh ja ze zeggen wel eens de jeugd van tegenwoordig maar die oudjes van tegenwoordig.. Maar meid ik zou het gewoon positief zien, misschien staarde ze je wel aan omdat ze je kindje ontzettend schattig vond en was ze te verlegen om iets te zeggen.. ofzo. haha

8 jaar geleden

Heb ooit eens een oudere vrouw gehad die met de kar ons nog net niet aanreed om voor te zijn bij de kassa, nou doe ik alleen boodschappen met kinderen als ik zeeën van tijd heb dus daar maak ik mij niet zo druk om. Zegt ze nog tegen mijn zoon die haar verbaast aankeek ( die was net 3) " ja ik ben eerst " hij kijkt haar goed aan en ze had een stok bij, kijkt nog een keer en zegt lekker hard.... MAMA DAT IS EEN HEKS. Ik heb in mijzelf gelachen en dacht ja jongen je hebt gelijk, dus ik heb hem ook niet verbeterd. Ze gedroeg zich ook als een heks. Hij is nu 7 en ik weet t nog.

8 jaar geleden

beste mamablogster, dat zinnetje is gewoon als een grap bedoeld, ik grap wel vaker van die dingen, over mijn afkomst, ik neem nooit niemand niets kwalijk hoor en voel me al zeker niet gediscrimineerd. Maar als je wist wat er in onze wijk speelt dan zou je wel weten waar dat zinnetje vandaan komt ..... ouderen worden ontdaan van hun pinpas terwijl ze boodschappen doen etc... en er staat een foto op internet met een pinnende dame met als afkomst oost europees vandaar die ingeving die mijn hersenen mijn gaven.