{{ message.message }}
{{ button.text }}

"Ik lust dit niet"..

Mijn oudste dochter is een ramp in het eten van groente, als er iets op haar bord ligt dat niet naar haar wens is..

Afbeelding blog '"Ik lust dit niet"..' Achtergrond blur afbeelding

Mijn dochtertje is eigenlijk vanaf het begin een lastige eter geweest. Haar een flesje pap geven duurde 1 uur, op vele manieren geprobeerd, maar het ging gewoon niet anders. Ik was blij dat ik over mocht naar groente, fruit en boterhammen. De groente en fruit ging eigenlijk redelijk, de boterhammen waren een ware 'hel'. Zelfs op het kinderdagverblijf hadden ze dit nog niet gezien. Ze was uiteindelijk 1,5/2 jaar voordat ze fatsoenlijk boterhammen at. En toen al; stond het haar niet aan, welk eten dan ook, dan tufte ze het gewoon uit.

Als we dan ergens heen gingen, zorgde ik er altijd voor dat we altijd een potje groentepap bij hadden, zodat ik altijd last minute eten voor haar bij had, mocht ze nog extra honger hebben. Maar mevrouw aan de potjes? Nee, daar deed ze niet aan. Alles moest vers zijn. Op zich geen probleem, maar sommige weten wel hoe dat gaat. Ineens moet je nog een hele maaltijd in elkaar flansen. Maar goed, toen at ze haar groentes nog goed.

Nu zijn we op het moment dat als het haar niet aan staat, ze enorm gaat treuzelen. Het liefst eet ze dan totaal niet meer, op haar vlees na, want dat is heilig natuurlijk. Daarnaast eet ze het liefste elke dag spinazie, spaghetti of frietjes met frikadel. Maar dat doen we niet natuurlijk, waardoor het hier soms best wel niet gezellig is aan tafel. Soms moet ze blijven zitten tot het op is, maar ook dat haalt niks uit. Dan neemt ze een hap en gaat ze erbij braken en komt haar gal gewoon mee naar boven. Mijn vriend zegt wel eens; ik snap niet dat ze nog overeind blijft. 

Haar boterhammen gaat wel beter. De ene dag eet ze er tussen de middag 1 en de andere middag eet ze er makkelijk 4. Heel verschillend bij haar, maar ik probeer wel en heb eerlijk gezegd ook weinig zin om er een hele dag mee bezig te zijn. De jongste, die eet dan gelukkig enorm goed. Dus ben blij dat er wat variatie in zit ;) Tips om groente te laten eten zijn dus met open armen welkom! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je