{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ik kom uit de kast, ik ben niet consequent.

Het toverwoord in opvoedland, consequent zijn, en ik ben het bewust niet, ik kan het niet en wil het niet!

Afbeelding blog 'Ik kom uit de kast, ik ben niet consequent.'

Ik ben niet van het slag nee, is nee en nee wordt nooit ja. Vooral nooit ja, ik kan het niet, zodra ik dus 1 keer geen koekjes wil bakken met mijn kind, kan het nooit meer, want dan is nee een ja geworden. Ik vind dat een bedreigend iets. Mijn kind kan vragen om koekjes te bakken, en meestal krijgt ze een ja als antwoord. Niet altijd direct, soms zeg ik ja wat een goed idee, dat doen we in het weekend. Nu is ze nog geen 2, dus koekjesbakken bestaat vooral uit mama bakt koekjes en dreumes eet koekjesbeslag. Maar je snapt het idee.

Ik zeg sowieso weinig nee. Voordat ik mijn kind iets verbied bedenk ik waarom mag dit niet. Mijn kind mag niet op de brandtrap spelen, waarom niet? Omdat ik dat te gevaarlijk vind, ze kan er makkelijk afvallen, en ook kan ze weglopen. Dat heb ik haar vanaf dat ze kon lopen aangeleerd. Door zelf niet de brandtrap te gebruiken (ook niet naar boven de woning bij de brandtrap, dan liep ik om, door het trappenhuis. Na honderd keer mijn dochter afleiden bij de brandtrap, honderd en één keer uitleggen dat de brandtrap is voor als er brand is, en niet om te spelen, is inmiddels de brandtrap niet meer interessant. Zonder het eindeloze NEE roepen.

Ik ben zo inconsequent, ik kan vandaag zeggen je krijgt nu geen koekje als ze staat te krijsen voor de voorraadkast, en morgen spontaan een koekje geven. Ik kan tijdens het huishouden zeggen, als ze voor de voordeur staat te huilen dat we pas naar buiten kunnen als de strijk klaar is, en een half uur (krijsen) later de deur voor haar openen omdat de strijk klaar is en we naar buiten kunnen. Ik ben voor mijn gevoel niet consequent, en ik vind het heerlijk. Alleen het idee al, wat er allemaal nooit meer zou kunnen als ik echt consequent zou zijn. Of ben ik niet minder consequent dan moeders die beweren dat ze zo consequent zijn, en hun nee nooit ja wordt? Ben ik alleen maar heel consequent in mijn definitie van consequent zijn?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je