{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ik heb ook geen idee meer.

En het kan me ook niet meer schelen ook.

Afbeelding blog 'Ik heb ook geen idee meer.'

Vandaag bracht manlief de twee jongste kinderen naar opa en oma om mij daarna te bellen met de mededeling dat de oudste bij het laatste logeerpartijtje oma had geschopt. Ja komt ze nu mee, twee weken later. De oudste die naast mij zit op het moment van het telefoontje ziet de bui al hangen en zet zijn bokkenpruik op. Boos kijken, vingers in de oren, totaal niet meer aanspreekbaar. Zo is hij al heel zijn korte leventje, boos, gefrustreerd, opvliegerig maar ook heel lief en kwetsbaar. Eigenlijk weet ik ook niet meer wat ik met het gedrag van mijn oudste aan moet. Heb al van alles geprobeerd en niks schijnt te helpen, hij wordt niet rustiger. Ik denk dat het erfelijk is, ik was vroeger ook niet de makkelijkste "tenminste, dat wordt mij te pas en te onpas verteld door mijn eigen moeder". Eerlijk gezegd kan ik me daar niks van herinneren.

 Maar goed ook ik zie de bui hangen want vanmiddag worden die andere twee duiveltjes terug gebracht en mag ik als moeder in geuren en kleuren het verhaal aanhoren. Ik weet nu al wat er gaat komen, het is mijn werk "te druk voor de kinderen en ze moeten me delen met andere kinderen", het is de tv " slecht voor ze al die tekenfilmpjes" "het is het gamen wat ze soms doen" het is, het is,  het is alles wat er vroeger niet was.  Maar voornamelijk ligt het aan mij, dat hun zoon, mijn man, nooit thuis is, nee daar ligt het niet aan.  Gek genoeg kan ik me er niet meer druk om maken. Kom maar op met je litanie ik hoor je wel maar "I don't give a shit". Mijn kinderen zijn druk, soms onbeleefd en brutaal, maken continu ruzie met elkaar, rennen gillend door het huis, ruimen niks op, maar ze zijn van mij en ik hou van deze duiveltjes tot de maan en terug.  Want als ze dan roepen "mama, vind je lief!!" dan ben je toch verkocht.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je