{{ message.message }}
{{ button.text }}

"Ik ga je doodmaken..."

Zo komt die harde, gemene buitenwereld wel erg dichtbij...............

Afbeelding blog '"Ik ga je doodmaken..."' Achtergrond blur afbeelding

De harde realiteit van onze tijd: afgehakte hoofden in Amsterdam, opgeblazen metrostations in London, doorboorde torens in New York, uitgebrande auto's en zelfmoordterroristen. Gooi nog een Syrisch massagraf voor alleen vrouwen en kinderen in de mix (zelfs net voor de dood houden ze degene me borsten en kindervoetjes nog streng gescheiden), en je hebt, met wat opgetelde milieurampen, korrupte burgeroorlogen, een epidemietje en een paar biljoen ondervoedde mensen en kinderen in achtergestelde landen, een erg ongelukkige wereld.

En dan is er mijn wereld. Waarin Baby lachend naar vogels wijst vanuit zijn fietsstoeltje, en trots voor het eerst een miniwagentje duwt in de Albert Heijn.

"Ik ga je doodschieten als je nu ophangt!" blért een puistenjochie hard vanaf zijn voorbijrazende fiets.

"Doe even focking normaal!" gilt een jong viswijf vanaf een andere fiets, in een totaal ander gesprek.

Is dit de jeugd van tegenwoordig, waaraan ik mijn kroost moet blootstellen? In deze barre wereld? Waar is het tegenwoordig nog veilig? 

De onrust van onze moderne samenleving is nabij. Hoe worden ouders geacht hun kinderen hiertegen te beschermen, wanneer zelfs in de Polder krantenkoppen verschijnen met "Man doodgeschoten", en ik zulke taal moet aanhoren met mijn blije kleine jongetje in zijn fietsstoel?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je